Frendissä on luvassa elävää musiikkia

Uusi esiintymislava. Riddo Ridberg (vas.) ja Green Onion-bändinsä esiintyvät ensi kertaa Hannu Kukkosen (oik.) Frendissä. Kuva: Mikael Heinrichs
Uusi esiintymislava. Riddo Ridberg (vas.) ja Green Onion-bändinsä esiintyvät ensi kertaa Hannu Kukkosen (oik.) Frendissä. Kuva: Mikael Heinrichs
Elävän musiikin ystäville on luvassa iloisia aikoja kun Hannu Kukkonen ja Club Frendi laajentavat tarjontaa tästä syksystä alkaen.
Viime vuonna kun Club Frendiä laajennettiin erillisellä lounge-osastolla haluttiin siellä satsata rock- ja retromusiikkiin. Nyt perjantaina yökerhossa esiintyy Green Onion.
– Frendi on kohta jo teini-ikäinen, täytämme kaksitoista vuotta tammikuussa, joten lienee aika jollekin uudelle, sanoo ravintoloitsija Hannu Kukkonen.
– Henkilökohtaisesti olen jo pitkään vastustanut sitä että kaikki elävää musikkia esittävät aloittavat soiton ravintoloissa niin myöhään. Se että soitto alkaa ehkä vasta puoli yhdeltä tai yhdeltä yöllä, on yksinkertaisesti väärin, sanoo muusikko ja kulttuurityöläinen Riddo Ridberg.
Nyt hän ja Kukkonen yrittävät saada tähän asiaan parannuksen – ainakin Paraisilla.
– Tätä voidaan toki kutsua eräänlaiseksi profiilinmuutokseksi, ainakin perjantai-iltojen konseptin osalta. Haluamme näyttää että tänne voi tulla myös aikaisemmin ja nauttia hyvästä viihteestä, sanoo Kukkonen.
Ei ole mikään salaisuus että muusikkopiireissä on puhuttu paljon siitä että kaupungin ravintoloissa ei ole esiintymislavaa.
– Jos olen aivan rehellinen niin en edes ajatellut Frendiä vaihtoehtona rockmusiikin osalta, mutta keskustelujen jälkeen Hannu otti yhteyttä ja ehdotti tätä konseptia, kertoo Ridberg.
– Meillä on ollut vuosien mittaan myös jonkin verran rockmusiikkia ja nyt tuntui siltä että aika on kypsä uudelle yritykselle, sanoo Kukkonen joka muistaa että vuoden 2005 keikkabändeinä olivat mm. TrrTrrTrr ja muita paikallisia kykyjä.
Hänestä elävään musiikkiin satsaaminen on oikeuden tekemistä sanalle ”Club” yökerho Club Frendin nimessä.
Kaikki kunnia Puntin Kulttuurisalille konserttipaikkana, mutta klubikeikka on aina klubikeikka. Siihen vain yksinkertaisesti liittyy jotain taianomaista.
– Ja paikallisuus on tietysti luontevaa koska suurin osa työntekijöistä ja asiakkaista on paikallisia, muistuttaa Kukkonen, joka on itse turkulainen.
Kiinnostus elävää musiikkia kohtaan vaihtelee, mutta Kukkonen rohkaisee mahdollisia bändejä ja esiintyjiä ottamaan yhteyttä. Ajatuksena on että perjantain tarjonta olisi rokkipitoista.
Se on ainakin selvää että tänään perjantaina Frendissä esiintyy kohta 20 vuotta koossa ollut Green Onion ja 18. marraskuuta esiintyjänä on Deep Purple -tribuuttibändi Burned Picture.
Green Onion on varmasti tuttu useimmille, vaikka se on esiintynyt aika vähän kymmenen viime vuoden ajan. Bändin soittolistalla on 60- ja 70-lukujen musiikkia, kappaleita, joita ovat tehneet tutuiksi esimerkiksi Beatles, Toto, David Bowie, Stevie Wonder jne.
Kukkonen myöntää että ravintoloitsijana hän yrittää luonnollisesti löytää koko ajan uusia asiakkaita.
Samalla hän tietää että moni paraislainen ei ole koskaan käynyt paikallisessa yökerhossa, mutta voisi varmaan yllättyä myönteisesti.
– Frendin luulisi olevan sopiva bändin esiintymispaikka; meillä on 250 asiakaspaikkaa ja esiintymislava, joka on kätevä soitinten ja tekniikan roudaamisen kannalta, toteaa Kukkonen.
– Perjantaina aloitamme soittamisen kello 22.30 ja jatkamme parisen tuntia, sanoo Ridberg.
Kukkosen mielestä yökerhossa voitaisiin ehkä järjestää lisäksi vaikkapa stand up tai muita ohjelmailtoja.
– Pääasia on että toimitaan pitkäjänteisesti kun aloitetaan jotakin uutta. Ei voi luovuttaa heti ensimmäisen kerran jälkeen jos ei tulekaan toivottua yleisömenestystä, toteaa ravintoloitsija Kukkonen.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi
käännös Leena Lehtonen