Futiseläkeläiset baanalle

Kent "Keke" Fagerström ja Antti Kinnunen. Kuva: Mikael Heinrichs
Kent “Keke” Fagerström ja Antti Kinnunen. Kuva: Mikael Heinrichs
Vanhat nappikset on kaivettu esiin kaapin perältä, uusia hankittu ja kuntoa viimeistelty. Reilun viikon kuluttua on nimittäin tosi kyseessä, kun entisaikojen Piffenpelurit valtaavat Pajbackan viheriön kahden joukkueellisen voimin.
– Meillä on ensiapupiste aivan kentän vieressä, nauraa järjestelyistä vastaava Antti Kinnunen.
– Ja minun pitää varmaan keskustella kundien kanssa josko ambulanssi voisi olla täällä tapahtuman aikana, Kent ”Keke” Fagerström jatkaa.
Vaikka nostalgiamatsi onkin pääasiassa hauskanpitoa ja vanhojen muistelemista, pelaajat ottavat ottelun varmasti ainakin osaksi tosissaan. Kun nappikset ovat jalassa ja pelipaita päällä, käsijarrua ei ole. Kyseessä on kuitenkin hyväntekeväisyyspeli.
– Olen seurannut käsipalloporukoiden vastaavia otteluita ja ihmetellyt, miksei jalkapallossa ole järjestetty tällaista ottelua. Kun asia tuli puheeksi Piffenin jalkapallotoiminnan 100-vuotisjuhlavuotena, ilmoittauduin heti vapaaehtoiseksi, toteaa itsekin Piffenin edustus- ja muissa joukkueissa vuodesta 1989 vaikuttanut Kinnunen.
Maltan leiri 1989. Kent Fagerström (15) ja Mikko Mellanen (20) teikkauksessa harjoituspeliä ennen. Kuva: Pargas IF:n arkisto
Maltan leiri 1989. Kent Fagerström (15) ja Mikko Mellanen (20) teikkauksessa harjoituspeliä ennen. Kuva: Pargas IF:n arkisto
Fagerström, 56, kuuluu ottelun kokeneempaan kalustoon.
– Pelasin ikämiesfutista lähes parinkymmenen vuoden ajan, mutta kahtena viime kesänä olen pitänyt taukoa kun selkä ei oikein kestä tekonurmella pelaamista. Esimerkiksi Turun Parkin kenttä on kuin betonia, ja suurin osa Turun ikämiespeleistä pelataan siellä, Fagerström sanoo.
Hyväntekeväisyysottelun tuomitsee Suomen ykköstuomari, paraislainen Mattias Gestranius. Entinen valioerotuomari Jouni Hyytiä on myös mukana, mutta tahtoi nimenomaan pelata tällä kertaa.
PIF Red (vanhemmat) vastaan PIF Green (nuoremmat) -oldiesottelu pelataan Pajbackan nurmella 16. heinäkuuta kello 15 alkaen. Päivän aikana huutokaupataan myös Glasgow Rangersin pelipaita kaudelta 1997–98 jossa 14 pelaajan nimikirjoitukset (mm. Gennaro Gattuso, Joachim Björklund ja Andy Goram). Tuotot ohjataan Piffenin juniorijalkapallon hyväksi. Pelipaitaan voi tutustua ennakkoon sopimuksen mukaan Paraisten Kuulutusten toimituksessa (os. Rantatie 24, Parainen).
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi