Gustafsson innolla vierassataman kimppuun

Kjell Gustafsson. Arkistokuva: Anja Kuusisto.
Kjell Gustafsson. Arkistokuva: Anja Kuusisto.
– Suurin osa suunnitelmistani vierassataman varalle koskevat ruokapuolta, toteaa Kjell Gustafsson, jonka yritys maanantaina valittiin uudeksi Kalkholmenin vierassatamayrittäjäksi.
Muilta osin hän lähtee muokaamaan satamasta houkuttelevampaa myös perheille ja veneilijöille. Siihen kuuluvat muun muassa uudet ulkokalusteet sekä selkeämmin erotellut osastot ja muita pieniä parannuksia.
Ruokapuolella hän on harkinnut erilaisia teemanoutopöytäkonsepteja.
– Olen esimerkiksi harkinnut bbq-, grilli- ja smokeryteemaa joka on tällä hetkellä kovassa huudossa. Se on ainakin selvä, että vierassatamassa tarjoillaan ensi kesänä hyvää ja maistuvaa terassiruokaa, Gustafsson vakuuttaa.
Lounaskonseptia hän ei lähde suuremmin muuttamaan, sillä noutopöytäpohjainen ratkaisu on toimiva.
– Yhteistyötä paikallisten tuottajien ja muiden toimijoiden kanssa tullaan lisäämään.
Vierassataman minimaalinen keittiö asettaa omat rajansa toiminnalle, mutta Gustafsson uskoo keskustassa sijaitsevan pitopalvelukeittiönsä auttavan asiaa. Siellä voidaan valmistella suuri osa tarjoiltavasta ruoasta.
– Toivottavasti pääsen aloittamaan kunnostustyöt vuodenvaihteen tienoilla, toteaa aikaisemmin Villa Furuvikin pitopalvelua pyörittänyt Gustafsson.
Furuvik on nyt kuitenkin myynnissä, eikä sinne enää oteta tulevalle kesälle varauksia.
– Vierassatamasta tulee mielenkiintoinen haaste. Uskon tarvitsevani noin 10 työntekijää, jotta homma pyörii hyvin. Ensi syksynä olen varmasti monessa asiassa hieman viisaampi, Gustafsson myöntää.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi