Harmonikalla hopeaa Paraisille

Mitalikolmikko. Toiseksi sijoittunut Miljamarja Hänninen oikealla. Kuva: Yksityinen
Mitalikolmikko. Toiseksi sijoittunut Miljamarja Hänninen oikealla. Kuva: Yksityinen
Paraislainen Miljamarja Hänninen saavutti hopeasijan Suomen Pelimannimestaruuskilpailuissa Ikaalisissa viime perjantaina.
Kilpailut järjestettiin jo 45. kerran ja osallistujia oli nelisenkymmentä eri ikäsarjoihin jaettuina.
Miljamarja Hänninen kilpaili 5-rivisen harmonikan sarjassa ikäluokassa alle 10-vuotiaat. Tiukassa kilpailussa piti esittää suomalaista perää oleva polkka sekä valssi. Miljamarjan kappaleet olivat Karjalan poikia sekä Kultainen nuoruus.
Hän osallistui Pelimannimestaruuksiin ensimmäisen kerran ja oli tyytyväinen tapahtumaan. Kilpailu on hyvin suosittu ja katsomo olikin ihan täynnä harmonikkamusiikin ystäviä. Varsinais-Suomesta oli mukana kaksi kilpailijaa.
Miljamarja on saanut musiikkivaikutteita kotoa jonkin verran sillä sekä äiti että isä soittavat molemmat kansanmusiikkiyhtyeessä Nilsby Pelimannit.
Miljamarjakin on ollut keikoilla mukana heti syntymästään lähtien. Ensimmäinen helistinkeikka oli puolenvuoden ikäisenä Lapissa! Harmonikansoittoa tyttö on opiskellut kaksi vuotta. Arkipelag-musiikkiopistossa opettajana on Samuli Jokinen.
Miljamarja esiintyy kotiareenallaan elokuun alussa Wiinit Pelimannit -tapahtumassa. Nilsbyn Pelimanneissa hänen soitinvalikoima on tähän mennessä ollut rytmisoittimet. Nyt alkaa pikkuhiljaa soittopaikka löytyä eturivistä.
PK