Hotellin ravintola herää jälleen henkiin

Hauskaa on. Marina Eskolin ja Nina Mickelsson ovat innoissaan uusista haasteista Ravintola Malmenin parissa. Kuva: Mikael Heinrichs.
Hauskaa on. Marina Eskolin ja Nina Mickelsson ovat innoissaan uusista haasteista Ravintola Malmenin parissa. Kuva: Mikael Heinrichs.
Lähes vuoden pituisen hiljaiselon jälkeen hotellin yhteydessä toimiva Ravintola Malmen avaa jälleen ovensa. Tanssit kerran kuussa ja iltaisin sekä sunnuntaisin avoinna oleva kahvila on suunnitteilla.
Nykyiset vierasvenesatamayrittäjät Marina Eskolin ja Nina Mickelsson siirtävät lounas- ja à la cartetoimintansa hotellin kiinteistöön syyskuun alussa. Neuvotteluita hotellioperaattori Strandbo Groupin kanssa on käyty keväästä lähtien.
– Tällä hetkellä olemme täydessä vauhdissa ravintolan kasvojenkohotuksen parissa, sillä siivottavaa ja korjattavaa riittää kun tila on ollut käyttämättömänä lähes vuoden päivät, Nina Mickelsson kertoo.
Lattioita hiotaan, verhoja vaihdetaan ja pintoja puhdistetaan parasta aikaa. Mitään suurempia toimenpiteitä ei tosin jouduta tekemään, vaan yrittäjien kotijoukot ovat voineet auttaa tarvittavien töiden kanssa.
Noutopöydästä tarjoiltava kahden lämpimän ruokalajin lounas sekä sen jälkeen alkava à la carte -ruokailu siirretään käytännössä sellaisinaan vierasvenesatamasta Malmeniin. Muutamia uusia ajatuksia tullaan myös toteuttamaan.
– Käsityksemme mukaan iltaisin ja sunnuntaisin avoinna olevalle kahvilalle on ollut kysyntää, joten toivottavasti pystymme vastaamaan ainakin siihen huutoon omalla kahvilallamme, Eskolin sanoo.
Toinen tuloillaan oleva uutuus ovat kerran kuussa järjestettävät lauantaitanssit.
– Sen lisäksi suunnittelemme mahdollisuuksien mukaan myös iltaohjelmaa keskiviikkoisin. Täytyy kokeilla mikä toimii ja mikä ei, Mickelsson sanoo.
Ideoita kaksikolla riittää, mutta asiakkaita luvataan myös kuunnella.
Aamiaistarjoilu siityy uusien vuokralaisten hoidettavaksi jo 24. elokuuta, vastaanottopalvelut ja ravintolatoiminta puolestaan 7. syyskuuta alkaen.
Malmen tulee olemaan avoinna ympäri vuoden. Strandbon kanssa solmittu sopimus on toistaiseksi voimassa oleva, kuuden kuukauden irtisanomisajalla. Hotelli- ja kokoustoiminta sekä siihen liittyvät muut toiminnot säilyvät jatkossakin Strandbolla.
Uudet kuviot saattavat tuoda mukanaan myös pienen työllistävän vaikutuksen.
– Olemme palkkaamassa kokkia ja haemme vielä muutamaa henkilöä hänen lisäkseen. Kaiken kaikkiaan Malmen työllistänee nykyisten työntekijöiden lisäksi ehkä viisi henkilöä, pääasiassa tarjoilijoita ja keittiöapulaisia, toteaa itse virkavapaata uuden hankkeen käynnistämisen ajaksi anonut Mickelsson.
Vierasvenesataman tulevaisuus on tällä hetkellä täysin avoinna, sillä kaupunki on irtisanonut Eskolinin vuokrasopimuksen syyskuun lopusta.
Kaupungin puolelta elinkeinojohtaja Tomas Eklund toteaa, että kaupunginhallituksen on ensin käsiteltävä vuokra-ehtoja ennen kuin satamatoiminnot voidaan kilpailuttaa.
– Mikäli kaikki menee hyvin kilpailutamme sataman syyskuussa. Meillä on ollut paljon töitä vierassatamien puolella, seuraavana vuorossa lienee Nauvo, jonne on jonkin verran parannustöitä tulossa. Rantaviivaa on vahvistettava ja valtio on uusimassa yhteysaluslaituria, Eklund kertoo.
Eskolin pyörittää tällä hetkellä Sjörövarnästet Ab -yhtiönsä kautta myös Kaarinan jäähallin lounastarjoilua. Tämä sopimus umpeutuu vuoden lopussa, eikä Eskolin ole aikeissa jatkaa sitä.
– Tulen tekemään tarjouksen vierasvenesatamasta kun se kilpailutetaan. Mikäli saamme jatkaa, konsepti muuttuu kahvilamaisemmaksi, toteaa satamassa 20 vuoden ajan toiminut Eskolin.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@fabsy.fi