Houtskarissa erilaiset muinaistulet

Yhteiset unelmat. Kuvassa Kaisla ja Kuutti Viljanen Houtskarin päiväkodista maalaavat unelmakuviaan. Kuva: Yksityinen
Muinaistulien yönä lauantaina voi kokea valon, äänen, kuvan ja veden nykytaidetapahtuman.
Nimellä Yhteiset unelmat toteutettava tapahtuma on äänen ja projisoinnin liitto, jossa kuva ja ääni viedään ulapalle ja kuvat heijastetaan kallionleikkaukseen ja ympäröivään maisemaan. Projisoinnit ovat käsinmaalattuja ja välineenä toimii panoptinen projektori. Veneessä äänitaiteilija luo äänimaisemaa kuvien vaihtuessa.
Projisoidut kuvat maalataan käsin lasidiohin ennen tapahtumaa ja houtskarilaiset lapset maalaavat omat teoksensa heille järjestetyissä työpajoissa.
Yleisö voi seurata tapahtumia rannalta (Vitteludd tai Skärgårdsskolan) tai veneistä käsin. Tapahtuma on nähtävissä suorana videostreamina myös Facebookissa.
Mukana ovat myös ammattitaiteilijat Mika Haaranen, Ada Halonen, Vespa Laine, Nanni Vapaavuori sekä Kimmo Ylönen. Äänistä vastaa Thuoom, Ifik LeMoigne sekä Janne Lindgård/BarqueSoundExperiments.
Koko perheen tapahtuma on ilmainen ja kaksikielinen, ja se on osa Paraisten kaupungin Kulttuuriparlamenttikokonaisuutta.
Järjestäjänä toimii työryhmä Light Noise, johon kuuluvat valosuunnittelija Vespa Laine ja projektorinhoitaja Janne Lindgård.
Tapahtumaa tukevat Svenska Kulturfonden, Konstsamfundet, Paraisten kaupunki sekä Heimon kala.
PK