Hyvien uutisten aika

Olen kyllästynyt huonoihin uutisiin. Olen kyllästynyt jopa uutislähetyksiin. En jaksa päivästä toiseen katsella ja kuunnella ja yrittää mielessäni suodattaa ja analysoida yhä uudestaan samoja uutisia meitä ja maailmaamme uhkaavista vaaroista ja kuinka kunnon kansalaisen tulisi varautua niihin. Ilmastonmuutos. Korona. Omikron. Mitä kirosanoja.

Oikeastaan itse asiassa nuo uhkakuvat eivät tavattomasti pelota minua henkilökohtaisesti – eniten minua ärsyttää se pelon ilmapiiri ja äärimmäinen huolestuneisuus, mikä leimaa aikaamme, uutisten aiheita ja ihmisten välistä kanssakäymistä.

Minä tahdon kuulla hyviä uutisia. Tiedän, että huolimatta tämän maailman pimeydestä ja huonojen uutisten tulvasta suurimmat uutiset ovat meidän ajassammekin hyviä uutisia. Nyt on ihan oikeasti hyvien uutisten aika. En tahdo olla vain positiivinen ihminen ja yrittää keventää lähimmäisen oloa rohkaisemalla kaikkia niin kuin amerikkalaiset elokuvissaan: ”It will be okey – kyllä se siitä järjestyy”.

Tahdon sen sijaan lukea ja kuunnella itselleni ja toisillekin jakaa joulun sanomaa Jumalan Pojan ihmiseksi tulemisesta, Jumalan rakkaudesta ja todellisesta armosta, joka saapui maailmaamme. Onneksi perinteiset joululaulut vielä muistuttavat meitä ihanalla tavalla tästä unohdetusta kaikkien aikojen uutisesta: ”Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme”, niin kuin apostoli Johannes kirjoitti. Tämä on ihmiskunnan historian hämmästyttävin ja suloisin uutinen. Tänäkin jouluna. Kaikkina päivinä.

Jos maalliset uutiset eivät välitä hyviä uutisia, niin on kristillisen seurakunnan se tehtävä. Jos seurakunta vaikenee, niin paha meidät perii. Sanoma Vapahtajasta on uutinen valosta, joka valaisee synkän mielen, toivosta, joka auttaa jaksamaan kaiken läpi, armosta, joka muuttaa sydämen, anteeksiantamuksesta, joka antaa rauhan sisimpään, voimasta, joka antaa arkielämään puhtia ja merkityksen. Jeesus Kristus sen kaiken meille valmisti syntymällään, elämällään, kuolemallaan ja ylösnousemuksellaan.

Joulun lapsi – ylösnoussut Jeesus – kutsuu jokaista ihmistä luoksensa ja muutokseen. On käsittämätöntä, että pieni vajavainen ihminen – minäkin – saa avata sydämensä joulun Herralle. Jo profeetta Jesaja totesi: ”Katso, Jumala on minun pelastukseni; minä olen turvassa enkä pelkää, sillä Herra, Herra on minun väkevyyteni ja ylistysvirteni, hän tuli minulle pelastukseksi.” Vain Kristuksessa meidän on mahdollista löytää turvallinen Jumala, jonka huolenpitoon voi luottaa koronan ja ilmastonmuutoksen aikoina.

Muista siis, kristitty, mitä apostoli Paavali kirjoitti: ”Älä siis häpeä todistusta Herrastamme äläkä minua, hänen vankiaan, vaan kärsi yhdessä minun kanssani vaivaa evankeliumin tähden, sen mukaan kuin Jumala antaa voimaa,” (2 Tim 1:8). Siunatun joulun toivotuksin,

Petri Huovila
Kotisatama-srk

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*