Ideoita ja vinkkejä sisustusmessuilta

Verhokangas. Anne Järvinen kertoo että kevään kankaissa on paljon vihreää. Kuva: Leena Lehtonen
Huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna Palokunnantalolla järjestetään sisustusmessut, Sisustajan viikonloppu. Tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa ja mukana on aiempaa enemmän paikallisia yrityksiä.
Vuosi sitten keväällä ensimmäistä kertaa järjestetyn tapahtuman primus motoreita olivat sisustusliike Tre Små Rum, käsityöliike Brita ja kangaskauppa Tyygi-Lyylit. Mukana olivat myös Garden Center ja Ted Wallinin galleria Art Bank. Nyt mukaan tulevat myös kirjakauppa Booklet sekä keittiötarvikkeisiin, lahja- ja liikelahjatuotteisiin erikoistunut Kelovee. Tarjoilusta vastaa Café Nathali.
Tre Små Rum -liikkeen toinen yrittäjä Mi Ruokolahti toteaa että puutarha on monelle toinen olohuone.
– Joku haluaa paljon kukkia, kasveja ja istutuksia, jotka vaativat aikaa ja hoitoa. Joku toinen suosii siirreltäviä ruukkuja ja kasvulaatikoita ja arvostaa mukavuutta. Yhtäkaikki pihan ja puutarhan halutaan olevan viihtyisiä.
– Tänä vuonna messujen teemana on myös piknik, kertoo Aija Robertsén Firma Britasta. Piknikille otetaan mukaan huopa, ehkä pöytäliina ja tietysti eväät korissa.
Tyygi-Lyylien yrittäjä Anne Järvinen ottaisi piknikille mukaan myös tyynyjä, vaikkapa valmistamiaan muhkeita räsymattotyynyjä.
Järvinen kertoo että kevään kangasuutuuksissa on paljon vihreitä sävyjä ja myös hyvin värikkäitä, viidakkomaisia kuvioita. Kauniit kankaat taipuvat myös sisustustauluiksi, joita on kiva viedä vaikkapa lahjaksi tai mökkituliaisiksi.
Leena Lehtonen
leena.lehtonen@fabsy.fi