”Jantte” kantaa kortensa kekoon

Juhlakalu. Piffenin käsipallojaosto lahjoitti Jan Söderholmille pelipaidan numerolla 60. Vasemmalla Jan Eriksson ja oikealla käsipallojaoston rahastonhoitaja Jessica Ranta-aho. Kuva: Mikael Heinrichs.
Juhlakalu. Piffenin käsipallojaosto lahjoitti Jan Söderholmille pelipaidan numerolla 60. Vasemmalla Jan Eriksson ja oikealla käsipallojaoston rahastonhoitaja Jessica Ranta-aho. Kuva: Mikael Heinrichs.
Nordean Lounais-Suomen yrityspuolen aluejohtaja Jan ”Jantte” Söderholm täytti vajaat kaksi viikkoa sitten 60 vuotta ja avasi sen kunniaksi lahjoitustilin, jonka varat ohjataan Piffenin käsipallojaoston juniorityön hyväksi.
– Kun tulee tähän ikään, kaikkea on jo riittävästi, joten lahjoille ei ole tarvetta, hän sanoo.
Tällä hetkellä onnittelutilillä on noin 6 000 euroa. Lahjoituksen avulla käsipallojaoston paineet nostaa juniorien kausimaksuja pienenevät huomattavasti.
– Olemme todella kiitollisia tästä lahjoituksesta. Meillä on monta hanketta meneillään ja samalla hallivuokrat ja matkakulut kallistuvat koko ajan, käsipallojaoston puheenjohtaja Jan ”Bambu” Eriksson toteaa.
Piffenillä oli päättyneellä kaudella yhteensä noin 300 junioria mukana toiminnassa. Eri juniorijoukkueita oli 17 kappaletta, joista nuorimmat 4–6 -vuotiaat tulivat pallon kanssa sinuiksi sekaryhmissä ja vanhimmat A-pojat pelasivat omaa SM-sarjaa.
– Juniorien määrä kasvaa koko ajan, sillä koulukiertue vetää mukavasti väkeä. Haluamme nimen omaan olla hyvä kasvattajaseura ja tarjota lapsille ja nuorille järkevän ja suhteellisen edullisen harrastuksen. Valitettavasti sijaintimme tuo mukanaan pitkiäkin matkoja, Eriksson myöntää.
Söderholmilla on vankka käsipallotausta ja hän on edustanut Piffeniä SM-sarjatasolla 1980-luvulla. Varttuneempien käsipallojännärien muistiin onkin piirtynyt etenkin hänen roikkunsa Magnus Krookin pään yli kevään 1983 välieräsarjassa BK-46:tta vastaan.
– Olen paraislainen, pelannut Piffenissä ja jopa ollut käsipallojaoston puheenjohtajanakin. Mielestäni seuran kaikki vapaaehtoiset tekevät todella upeaa työtä ja vastaavaa tunnelmaa kuin oli nyt liigakarsinnoissa en ole kokenut sitten 1980-luvun välieräpelien, Söderholm toteaa.
Hän kehuu ylipäätään Paraisten yhdistysilmapiiriä. Tarjonta on laajaa kattaen kulttuurin ja liikunnan.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi