Julia Karlsson on Paraisten tämän vuoden lucia

Vasemmalta Isabelle Vikman, Ellen Lindström, Paraisten lucia Julia Karlsson, Vilma Sjöström ja Tilda Gustafsson sekä kitaristi Robin Enlund. Kuva: Mikael Heinrichs

Paraisten järjestyksessään 69. lucia on ehdokas numero 2, Julia Karlsson.

Päiväkoti Bantiksen liikuntasaliin on tiistai-iltana kokoontunut kolme iloista tyttöä. Tai itse asiassa heitä on viisi – ja kitaristi. Viimeksi kun PK kävi tervehtimässä heitä, vallitsi vielä suuri epätietoisuus siitä, kuka tulee kantamaan kynttiläkruunua 13. joulukuuta, mutta nyt tuokin asia on selvillä.

Julia Karlssonin isoäiti Berith Engman on myös paikalla saatuaan kutsun puolisen tuntia aikaisemmin.

– Petra soitti minulle hetki sitten ja kutsui paikalle. Tämä oli tietenkin todella iloinen yllätys. Julia on aina niin iloinen, kiltti ja huomaavainen, joten hänestä tulee varmasti aivan loistava lucia, Engman sanoo.

Engmanille soittanut Petra on tietenkin Folkhälsan i Pargas -paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Petra Henriksson.

– Muistan kun Julia oli lucia-neitona meillä kotona kun hän oli pieni. Jo silloin hän sanoi, että haluaa isona olla ”oikea” lucia, Julian ehdokkaaksi ilmoittanut Engman nauraa.

Kulkuetta täydennetty

Lucia-ehdokkaiden lisäksi mukana ovat myös luciakulkueen täydentävät Ellen Lindström ja Vilma Sjöström, jotka olivat ehdokkaina sekä viisikon täydentävät Tilda Gustafsson ja Isabelle Vikman. Mukana on myös nuori kitaristi Robin Enlund joka säestää tyttöjä heidän vierailuillaan.

– Kulkueessa ovat mukana myös neljä päiväkotilasta Bantiksesta, kaksi tyttöä ja kaksi poikaa, jotka toimivat tiernapoikina. He eivät ole mukana aivan jokaisessa tilaisuudessa, mutta mahdollisuuksien mukaan kyllä, ”luciaemo” Trisse Ramström kertoo.

Kalenteri piukassa

Lucia-kulkueen kalenteri on jo tässä vaiheessa melko täyteen varattu, sillä 13. joulukuuta osuu torstaille, eikä arkipäiviä joulun alla ole kovinkaan montaa.

– Muutamalle vierailulle saattaa vielä löytyä tilaa, mutta kalenteri on melko täynnä jo tässä vaiheessa, Ramström kertoo.

Ensiesiintyminen Vanhalla Malmilla

Tämän vuoden lucia seurueineen esiintyy ensimmäistä kertaa jo Vanhan Malmin joulumarkkinoilla 8. joulukuuta, jolloin he kiertävät markkina-alueen kujia ja mökkejä. Varsinainen kruunajaistilaisuus järjestetään perinteisesti 13. joulukuuta Paraisten kirkossa kello 18.00 alkaen.

Silloin Julian isoäiti Berith Engman istuu itseoikeutetusti kunniapaikalla todennäköisesti täpötäydessä kirkossa.

Lucia-vierailuja erilaisiin joulujuhliin voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta foreningenfolkhalsan.pargas@gmail.com tai puhelimitse (arkisin klo 12–16) numerosta 040-594 6053/Trisse Ramström. Paraisten lucia-äänestyksen järjestää paikallinen Folkhälsan-yhdistys.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi