K-hallitus: Nygrén on Öhmanin seuraaja

Patrik Nygrén.
Patrik Nygrén.
Kaupunginhallituksessa ei ollut maanantaina ketään joka olisi halunnut äänestää kaupunginjohtajan valinnasta. Päin vastoin hallitus suosittelee nyt myös julkisesti että valtuusto valitsee ensi viikon kokouksessaan Folke Öhmanin seuraajaksi talousjohtaja Patrik Nygrénin.
Ennen kokousta uskottiin että kaupunginhallitus ei julkistaisi Nygrénin ja Thomas Flemmichin välistä valintaa vaan että se tapahtuisi vasta valtuuston kokouksessa 20. tammikuuta.
– Kaupunginhallitus keskusteli rekrytointiiyritys Mercuri Urvalin esittelemistä tuloksista eivätkä erot näiden kahden ehdokkaan välillä olleet suuria, sanoo hallituksen puheenjohtaja Mikael Holmberg.  Mutta yleinen arvio aiempien haastattelujen ja keskustelujen perusteella oli että Nygrén valitaan.
Tämä ei ole mikään suuri yllätys. Kaupungin oma talousjohtaja on ollut hyvissä asemissa koko valintaprosessin ajan.
On selvää että kaupungin palveluksessa jo työskentelevällä Nygrénillä on tästä etua mutta molemmat ehdokkaat olisivat tulleet kyseeseen.
Patrik Nygrén oli Turussa illalla kun kaupungin henkilöstöpäällikkö soitti ja kertoi kokouksen kulusta.  Kun PK soittaa vastaa iloinen Nygrén, mutta hän korostaa että häntä ei ole vielä valittu.
– En voi juhlia etukäteen. Valtuusto ratkaisee, mutta tuntuu hyvältä etenkin kun kukaan hallituksessa ei vastustanut.
– En tiedä olenko henkilökohtaisesti paikalla valtuuston kokouksessa ensi tiistaina, katsotaan nyt.
Folke Öhman jää eläkkeelle huhtikuussa, mutta käytännössä hän on on työssä 6. helmikuuta saakka.
Öhman on ollut Paraisten kaupunginjohtaja vuodesta 2002.
Kaupunginjohtajan virkaa haki seitsemän miestä. Viisi kutsuttiin haastatteluun ja kaksi edelleen soveltuvuustestiin.