Kahvia ja jäätelöä saa Bläsnäsin uimarannalta

Bläsnäskiosk2Bläsnäsin uimarannalla uimassa käyvät saavat
tänä kesänä ostaa virvokkeita pienestä
pop up -kahvilasta.
 
 
Kun Oskar Suominen luki PK:ta viime viikolla, hän ällistyi suunnattomasti, kun nimittäin yleisönosastokirjoituksessa Folke Pahlman ehdotti, että joku nuori voisi kesätyönään myydä kahvia ja virvoitusjuomia Bläsnäsin uimarannalla. Sitä on 21-vuotias Suominen pohtinut koko talven. Hän asuu itse vastapäätä rantaa vanhempiensa Eivor ja Paavo Suomisen kanssa ja tarvitsee kesätyötä.
– Hämmästyimme kovasti, kun näimme, että jollain toisella oli ollut sama ajatus kuin meillä. Meillä on pieni asuntovaunu, joka voi toimia kioskina ja jonka voimme laittaa mäkeemme tänne rantaa vastapäätä.
Oskar Suominen on urheiluohjaaja Solvallan urheiluopistossa ja on myös koulutukseltaan henkilökohtainen valmentaja. Tällä hetkellä hän työskentelee koulunkäyntiavustajana ja iltapäiväkerhon ohjaajana Kaarinan ruotsinkielisessä koulussa, mutta koska työ loppuu koulun päätyttyä, hän tarvitsee kesätyötä. Kioskissa hän myy ainakin jäätelöä, kahvia, virvoitusjuomia ja jotain kahvileipää. Mahdollisesti sieltä saa myös jotain suolaista kuten esimerkiksi lämmintä makkaraa. Koska asuntovaunu tulee seisomaan perheen omalla pihalla, pakastimeen, jääkaappiin ja mikroaaltouuniin tarvittavasta sähköstä ei tule ongelmaa.
Sekä Oskar että hänen isänsä Paavo ovat molemmat valtavan kiinnostuneita vesiurheilusta ja he tulevat siksi myös vuokraamaan varusteita eri vesiurheilulajeihin, kuten esimerkiksi kanootteja, surffauslautoja, soutuvenettä, SUP-lautoja (Stand Up Paddle Board) ja ongenvapoja.
Muutama vuosi sitten Suomiset pitivät purjelautailukursseja ja luultavasti kursseja on tulossa tänäkin vuonna. Mahdollisesti he tulevat pitämään myös purjehduskursseja.
Kahvilalla ei ole määrättyjä aukioloaikoja, se tulee olemaan avoinna aurinkoisina päivinä, jolloin rannalla on väkeä.
– Jos tulee aurinkoinen kesä, en saa pitää kovin paljon lomaa. Mutta toisaalta tämähän on hauskaa, oikea kesähuvi. Ja sekä äiti että isä ovat luvanneet auttaa silloin, kun heillä on kesäloma.
Marina Saanila, suomennos Tarja-Liisa Mäkelä