Kaikenlaista kevääseen liittyvää

Kuntavaalit. Kävinpä tuossa eräänä aamuna Kaarinassa terveysasemalla ja paluumatkalla näin paljon lapsia muovipussit käsissä siivoamassa Saaristotien pientareita sekä lähellä olevan kioskin piha-aluetta. Näky oli niin erikoinen, että se piti nähdä lähempää, joten asian vuoksi piti kääntyä kioskille asiaa lähemmin tutkailemaan ja toiminta oli todella innostunutta ja puhdasta todella myöskin tuli.

Paikalla ollut opettaja kertoi siivouksen olevan jokavuotinen perinne Kirjalan koulussa. Minkähän vuoksi ei asiaa kokeiltaisi muissakin kouluissa? Esim. kauppojen ympäristöt ovat varsin kurjassa kunnossa, vaikka kaupoissa on itselläänkin aina roskantorjuntaa tekeviä työntekijöitä. Kauppiailta voisi ainakin asiaa kysyä onnistuisiko asia.

Sitten kysymys kaupungille kierrätyspaikoista eli jos niihin viedään paljon roskia, jotka eivät sovi roskiksiin kokonsa vuoksi tai muuten paikalle eksyy ruokajätettä tai remonttiromua ja tarvitaan siivousapua, jotta roskat häipyvät. Eli onko kaupunki maksajana vai meneekö siivouskierrätys firman kukkarosta?

Löytyisikö myöskin ns. kovaa muovia varten kierrätyslava?

Olen myöskin nähnyt ihmisiä, joilla on roskapoimuri ja muovipussi mukana roskien poimintaa varten. Valitettavasti on myöskin tilanteita, kun sisällä syödään jotakin, niin valitettavasti roskat menevät ulos ikkunasta eli pysyy auto siistinä.

Tapio Karikko
SDP

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*