Kaikille avoin polkupyöräkorjaamo avataan taas

människor utanför cykelverkstad
Sykkeli. Johanna Hoyer, Ghassan Al-Falahi, Hannu Lahtinen, Gudrun Degerth ja Sirkka Koivunen sanovat, että kaikki ovat tervetulleita pyöräkorjaamoon. Arkistokuva. PK-Kuva/Carina Holm

Viime vuoden syyskuussa avattiin Parsbyssä Elmgrenintie 11:ssä uusi polkupyöräkorjaamo Sykkeli, missä sai opastusta, miten korjata oma tai lapsensa pyörä.

Talvitauon jälkeen korjaamo avataan taas ja se on auki keskiviikkoisin kello 14–18 ja lauantaisin kello 11–14.

Punaisen Ristin pyörittämään Sykkeliin ovat kaikki tervetulleita ja siellä on työkaluja, joita tarvitaan polkupyörien korjaamiseen.

Opastajat voivat auttaa ja myös neuvoa, mistä voi hankkia varsinaisia varaosia.

Myös huonompikuntoisia pyöriä

Kaupungin pakolaiskoordinaattori Gudrun Degerth sanoo, että pyörälahjoituksia otetaan edelleen vastaan.

– Otamme vastaan myös huonompikuntoisia pyöriä, jos niitä voidaan käyttää varaosina. Juuri nyt meillä on tarvetta naisten pyörille.

Hän sanoo, että sekä vanhemmat että nuoremmat paikkakuntalaiset löysivät korjaamolle syksyllä, vaikkakaan mitään ruuhkaa ei ollut. Myös naapurissa asuvat ovat poikenneet juttelemaan.

– Ajatuksena on, että polkupyöräkorjaamosta tulee myös eräänlainen olohuone. Noudatamme koronarajoituksia ja tarvittaessa voimme työskennellä ulkona.

Korjaamo on auki koko kesän ja tarvittaessa voivat myös Saaristotietä pitkin pyöräilevät matkalaiset saada apua esimerkiksi kumien paikkaamisessa.

– Myös nuoriso tai nuoremmat koululaiset ovat tervetulleita aikuisen kanssa korjaamaan pyöräänsä, hän sanoo.

Vapaaehtoiset, jotka haluavat lahjoittaa pyöriä, voivat ottaa yhteyttä Punaiseen Ristiin numeroon 040 673 2077.

Carina Holm
carina.holm@aumedia.fi
Käännös: Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*