Kaksostytöt täyttävät vuosia jouluaattona

Jännää odotusta. Matilda ja Olivia Tulla eivät sen suuremmin murehdi syntymäpäivän ja joulun päällekkäisyydestä. Syntympäpäivälahjat saadaan aamulla, joululahjat illalla. Kuva: Mikael Heinrichs.
Jännää odotusta. Matilda ja Olivia Tulla eivät sen suuremmin murehdi syntymäpäivän ja joulun päällekkäisyydestä. Syntympäpäivälahjat saadaan aamulla, joululahjat illalla. Kuva: Mikael Heinrichs.
Matilda ja Olivia Tulla täyttävät kymmenen vuotta jouluaattona, mutta se ei heitä haittaa. Paitsi tietenkin siten, että seuraavaa isoa juhlaa joutuu odottamaan kokonaisen vuoden…
– Hauskaa, mutta onhan siitä joskus haittaakin, tytöt nauravat kun kysyn miltä tuntuu viettää syntymäpäivää jouluaattona.
– Suurin ongelma taitaa olla siinä, että joutuu odottamaan kokonaisen vuoden seuraavaa isompaa juhlaa, he sanovat yksissä tuumin.
Tytöt harrastavat yhdessä tanssia ja musiikkia. Tanssiharrastus vie suurimman osan ajasta, sillä nykytanssia, balettia ja street dancea harrastetaan yhteensä neljä kertaa viikossa.
– Olemme tanssineet kolmivuotiaista asti, eli kohta seitsemän vuoden ajan, Olivia sanoo.
– Musiikkia harrastamme koulun musakerhossa, Matilda kertoo.
Tytöt käyvät neljättä luokkaa Nilsbyn koulussa. Matildan suosikkiaineet ovat kuvaamataito, musiikki ja äidinkieli. Olivia pitää eniten musiikista ja äidinkielestä.
Kavereille tarkoitetut synttärijuhlat pidettiin jo viime viikon loppupuolella, sukulaisten parissa juhlittiin viikonloppuna ja isovanhemmat tulevat vierailulle jouluksi.
– Kutsuimme vain muutamat parhaat ystävät juhliin, eli ne olivat suhteellisen pienet, tytöt vakuuttavat. Mitään tarkempia lahjatoiveitakaan heillä ei ole luetella – ainakaan suoralta kädeltä. Kavereiden ja sukulaisten tapaaminen on tärkeintä.
– Aiomme ainakin leipoa jotakin pientä ja nauttia isoäidin jouluruoista. Hän tekee todella hyvää ruokaa, viidestä sisaruksesta nuorimmat Olivia ja Matilda kehuvat.
Perheeseen kuuluu myös Väinö-kissa.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi