”Käsillä tekeminen on minun juttuni” – Pia Selin viettää 20-vuotisjuhlaa yrittäjänä

– Parasta työssäni ovat asiakkaat, sanoo Pia Selin. Kuva: Malin Johansson.

Pia Selin on toiminut yrittäjänä Paraisilla vuodesta 2004 alkaen, ja huhtikuussa hän ja hänen kauneushoitolansa juhlivat tasavuosia.

Kun astuu Selinin kauneushoitolaan Paraisten Kauppiaskadulla on kuin tulisi keitaalle. Tiskillä on maljakossa tuoreita kukkia, jotka kuiskivat kevään tulosta. Toisella pöydällä on eläviä kynttilöitä, ja hyllyillä on sulassa sovussa kosmetiikkapulloja, joista leviää raikas tuoksu.

“Parasta on työssäni ovat asiakkaat”

Muutaman viikon kuluttua, täsmällisemmin sanottuna 21. huhtikuuta, Selinille tulee 20 vuotta yrittäjyyttä täyteen. Hän tulee yhä joka päivä ilolla töihin.

– Parasta on työssäni ovat asiakkaat, heidän ansioistaan päivät eivät ole samanlaisia, eikä koskaan ole tylsää.

Selin kertoo, että joinakin päivinä voi olla viisi peräkkäistä jalkahoitoa varattuina, mutta hän ei ole koskaan kokenut työtään pitkästyttäväksi tai yksipuoliseksi.

– Käsillä tekeminen on minun juttuni, hän sanoo painokkaasti.

Vuonna 2004 hän avasi oman kauneushoitolansa ovet

Selin valmistui kosmetologiksi vuonna 1996 turkulaisesta yksityiskoulusta, ja sai heti töitä paraislaisesta kauneushoitolasta. Siellä hän työskenteli joitakin vuosia ennen kuin jäi äitiysvapaalle. Muutamaa vuotta myöhemmin hän oli yksi neljästä kosmetologista, jotka palkattiin uuteen spa-hotelliin Turkuun. Selin viihtyi spa-hotellin ylellisessä tunnelmassa, mutta siellä työskentely merkitsi usein iltavuoroja ja viikonloppuja töissä. Vähitellen kypsyi päätös perustaa oma yritys, ja vuonna 2004 hän avasi oman kauneushoitolansa ovet.

– Perustin heti osakeyhtiön, mikä ei ole kovin tavallista tällä alalla.

Jokainen neliö on hyötykäytössä

Yrittäjyys oli luonnollisesti melko uutta tuolloin 30-vuotiaalle Selinille, mutta hän sai tukea ja apua mieheltään, joka myös on toiminut yrittäjänä. Hänellä oli myös laajat yhteysverkostot eri tavarantoimittajiin sekä useita kanta-asiakkaita. Selin on toiminut Kauppiaskadulla sijaitsevassa, omistamassaan liiketilassa nyt reilut viisi vuotta. Äskettäin remontoitu, vaalea ja avoin liiketila on 46 neliömetrin kokoinen. Jokainen neliö on hyötykäytössä, ja tilassa on erikseen tila kasvo- ja jalkahoidoille sekä tila, jossa Selin myy ihonhoitotuotteita ja meikkejä. Pitkän kokemuksensa myötä Selin tietää, mitä hän haluaa ja mitä hän haluaa tarjota asiakkailleen.

– On tärkeää tietää mitä myy ja että osaa kertoa tuotteista, Selin sanoo.

kosmetolog
Pia Selin elää kuten opettaa, joten ennen kuin hän ostaa uuden tuotteen tai tuotemerkin, hän kokeilee sitä ensin itselleen. Kuva: Malin Johansson.

Selin suosii luonnonkosmetiikkaa

Hän suosii luonnonkosmetiikkaa ja nostaa esiin korealaisen kosmetiikkamerkin, joka on suosittu juuri nyt ja josta monet asiakkaat ovat kiinnostuneita. Selin elää kuten opettaa, joten ennen kuin hän ostaa uuden tuotteen tai tuotemerkin, hän kokeilee sitä ensin itselleen ja pisteyttää sen esimerkiksi koostumuksen, värin ja muun mukaan. Hän suunnittelee parhaillaan ryhtyvänsä myymään uutta meikkisarjaa. Kotona ei kylpyhuoneessa ole paljon tilaa uusille eri voiteiden purkeille.

– Odotan iltaa, että pääsen käymään suihkussa ja voin aloittaa ihonhoitorutiinini, Selin sanoo. Hän ei kertomansa mukaan koskaan hutiloi rutiineissa, vaan käyttää kaikkea seerumista silmienympärysvoiteeseen joka ilta.

 “Happokäsittelyt ovat juuri nyt suosittuja”

Hän antaa mielellään asiakkailleen jotain pientä extraa kauneushoitolakäynnin yhteydessä, ja sanoo että pienillä asioilla voi tehdä paljon hyvinvoinnin hyväksi. Useimmat Selinin asiakkaista ovat keski-ikäisiä naisia ja miehiä, ja suosituimmat hoidot ovat jalkahoito ja erilaiset kasvohoidot. Selin myös neuvoo, ja sanoo että hänelle on tärkeää että asiakas tuntee olonsa kotoisaksi, ja siksi hän haluaa aina tehdä parhaansa kauneushoitolansa asiakkaiden hyväksi.

– Happokäsittelyt ovat juuri nyt suosittuja, ja tänään illalla vuorossa on juhlameikin tekeminen.

Kulmakarvojen ja silmäripsien värjääminen on myös suosittua. Todellinen hitti on kasvokäsittely Geneo+, jossa radioaalloilla saadaan aikaan mekaaninen värinä ihoon, minkä vuoksi iho lämpenee ja alkaa tuottaa kollageenia. Selinin mukaan suositus on, että tätä hoitoa otetaan muutaman käsittelyn sarjana.

– Käytän tehokkaita happoja, jotka eivät aiheuta sivuvaikutuksia, mutta jotka poistavat kuollutta ihosolukkoa ja kirkastavat ihon.

Selin nostaa esiin, että hän kohtaa työssään usein ihmisiä, jotka kokevat nolona laittaa aikaa ja rahaa omaan ulkonäköönsä, ja jotka pelkäävät tulevansa leimatuiksi turhamaisiksi. Hän toivoo, että ihmiset välittäisivät enemmän itsestään, pitäisivät huolta hyvinvoinnistaan ja sitä myöten myös ulkonäöstään.

– Monien aika menee lasten ja lastenlasten kanssa, mikä on sinänsä hyvä, mutta he unohtavat helposti itsensä.

Selin itse täyttää 50 vuotta huhtikuun ensimmäisenä päivänä, mutta ei ole ajatellut järjestää suuria juhlia. Sen sijaan hän viettää hoitolansa 20-vuotisjuhlaa viikolla 17 sekä erilaisin erikoistarjouksin että paikan päällä tulevien myyntiedustajien kanssa.

Pia Selin
Ikä: 49, täyttää 50 huhtikuun 1. päivänä
Perhe: avopuoliso, aikuistunut poika, kaksi valkoista paimenkoiraa, kissa
Koulutus: Cidesco-kosmetologi
Kiinnostunut: Koirista, luonnosta, kuntosalilla käymisestä, huonekalujen kunnostamisesta
Ajankohtainen: Kauneushoitola Pia Selinin yrittäjä. Yritys viettää 20-vuotista olemassaoloaan huhtikuun 21. päivänä.
Paras kauneusvinkki: Pidä huolta itsestäsi. Ei ole turhamaista satsata itseensä.

Malin Johansson
Käännös: Sari Sarelius

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*