Käsipallotytöt mukana hyväntekeväisyyskalenterissa

Kuvaussessio. Piffenin D05-tytöt kuvattavana Marjaana Rekikosken (oik.) valvovien silmien alla. Kuva: Mikael Heinrichs
Toiminnalliseen harjoitteluun keskittyvän kalenterin tuotot ohjataan TYKS:n lasten ja nuorten syöpäosaston hyväksi.
Piffenin käsipallotytöt D05 ovat mukana Marjaana Rekikosken toteuttamassa hyväntekeväisyyskalenterissa, jonka avulla kerätään varoja TYKS:n lasten ja nuorten hematologisen osaston hyväksi.
Kalenterissa on mukana myös toiminnallisia treeniohjelmia.
Kalenterin kuvissa esiintyy Turun seudulta erilaisia liikkujia aina muutamasta henkilöstä isompiin ryhmiin.
– Kalenterista löytyy erilaisia, enimmäkseen toiminnalliseen harjoitteluun keskittyviä harjoitusohjelmia, jotka koostuvat kehonpainotreeneistä sekä kuntosaliohjelmista. Jokaiselle kuukaudelle on kirjalliset ohjeet ja kuvitus, Rekikoski kertoo.
Kalenterin harjoitteet on suunniteltu siten, että ne voi suorittaa käytännössä missä vaan ja ovat kaikille sopivia.
– Treenaaminen näiden ohjelmien mukaisesti ei siis ole paikasta kiinni, vaan ne voi tehdä vaikkapa omassa olohuoneessa, hän toteaa.
Joistakin ohjelmista on olemassa myös ns. ”plus-versiot”, jotka ovat perusharjoitteita hieman haastavammat.
Rekikoskella on ollut apunaan kolme vapaaehtoista kuvaajaa, jotka ovat mahdollisuuksiensa mukaan olleet mukana kuvauskeikoilla.
Kalenterissa esiintyvät sekä sponsoriyritysten työntekijöitä että muita liikkujia Turun ja Peimarin alueilta. Paraisilta mukana on tällä hetkellä ainoastaan Pargas IF:n käsipallotyttöjen joukkue. Tosin syyskuun aikana on vielä mahdollisuus liittyä joukkoon, kalenteri lähtee painoon loakuussa.
Paraisilla kalenteria tulevat myymään ainakin kyseinen tyttöjen joukkue, mahdollisesti muutkin tahot. Kalenteri on esimerkiksi hyvä varainhankintatapa koululuokille tai urheiluseuroille, sillä jokaisesta myydystä kalenterista osa jää myyjälle.
– Itse en ole tällaista projektia aikaisemmin toteuttanut, joten kyseessä on täysin uusi aluevaltaus. Mielestäni tässä ollaan kuitenkin niin hyvän asian kanssa liikkeellä, etten empinyt lähteä työstämään projektia ja ystäviltä on riittänyt apua ja tukea.
Idea lähti oikeastaan liikkeelle Rekikosken asiakkaiden yhteisestä illanvietosta kesällä – ja hyväntekeväisyyskohde valikoitui lopulta helposti.
– Osasto otti todella ilolla vastaan ehdotuksen ja sain heiltä myös luvan päättää tarkemmin mihin tarkoitukseen nuo varat sitten ohjataan.
Loppuvuodesta Rekikoski aikoo vielä pitää ”kiitostreenit” kaikille kalenteriprojektiin osallistuneille tahoille.
PIF D05-tyttöjen vastuuvalmentaja Dan Gratschev pitää projektia hienona eleenä.
– Kun itsekin olen terveydenhoitoalalla koen tämän erittäin hyväksi kohteeksi. Tuntuu hyvältä, että voimme antaa jotain takaisin ihmisille jotka tarvitsevat apua, Gratschev sanoo.
Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi