Kattohaikara on laskeutunut Nauvoon!

man framför rutschkana med konstgjort storkbo.
Tero Tuomisto on valmistanut kattohaikaran joka nyt koristaa liukumäen kattoa Nauvon keskustassa. Kevätkulttuurinäyttelyn järjestäjät ovat Multiculti, Nagu Marthorna ja Kombis konstverkstad yhdessä päiväkoti Karusellenin kanssa.

Tero Tuomisto on Nauvon Multiculti-yhdistyksen
hallituksen tuorein jäsen. Hänen luoma haikaranpesä on osa kevätkulttuuritapahtumaa.

Kevät on saapunut Nauvoon, ja sen myötä kevätkulttuuritapahtuma Kommunalstuganin pihalle. Vuoden teema on linnut, ja pihalta löytyy muun muassa lintutauluja, kaunis joutsenpari ja korea metso. Silmiinpistävin on liukumäen katon päällä sijaitseva haikaranpesä. Aidon näköinen kattohaikara on taatusti saanut usean ohikulkijan hieraisemaan silmiään.

– Tunteja haikaran valmistukseen meni loppujen lopuksi vain työpäivän verran, jaksotettuna viikolle, linnun ”isä” Tero Tuomisto kertoo.

Runko on muotoiltu kanaverkosta ja päälle hän on liimannut pellavakangassuikaleita Erikeeperin ja veden sekoituksella. Lopuksi lintu on maalattu Miranolilla.

– Se on hauska ja turvallinen tekniikka, lapsetkin voi käyttää sitä.

Idea tuli Espanjasta

Hänen käsialaansa ovat myös lokki ja vajan seinustaa koristava kyhmyhaahka. Monesta linnusta roikkuu QR-koodi, ja sitä skannaamalla voi kuunnella, miltä lintu kuulostaa.Tuomisto asuu vaimonsa Railin kanssa Nauvon kesämökillä noin 10 kuukautta vuodesta, ja tänne he saapuivat kevätlintujen tavoin vuonna 2015, jolloin he ostivat mökin Klobbnäsistä. Loput kaksi kuukautta he viettävät Espanjassa. Sieltä hän sai myös idean kattohaikaraa varten. Nauvossa he haluavat olla osa paikallista yhteisöä, ja parhaiten mukaan pääsee osallistumalla yhdistysten toimintaan.

Talvella Tuomisto on muun muassa ollut mukana luomassa Nauvon Lux Archipelago -valotapahtumaa, ja nyt hän on ensimmäistä kertaa mukana kevätkulttuuritapahtumassa Multiculti-yhdistyksen uusimpana jäsenenä.

– Yhteisöllisyys täällä Nauvossa on käsin kosketeltavaa, Tuomisto kiittelee.

Valoa pimeyteen

Tuomisto on ammatiltaan arkkitehti, ja luovia ideoita hänellä ja Raili-vaimolla riittää.

– Talven Lux Archipelago -tapahtumaa varten on haettu tukea Paraisten kaupungin osallistavan budjetin kautta. Tapahtuma on yksi äänestykseen asti edenneistä.

– Eläkeläisenä on hirveä kiire. En oikein malta olla paikoillani, hän toteaa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*