Keskustakysely sai ihmiset liikkeelle

Kaavoituspäällikkö Heidi Saaristo-Levin ja Folke Pahlman. Arkistokuva: Mikael Heinrichs.
Kaavoituspäällikkö Heidi Saaristo-Levin ja Folke Pahlman. Arkistokuva: Mikael Heinrichs.
Kaupunki julkisti viime torstaina verkkokyselyn (Harava), jonka avulla kartoitetaan paraislaisten mielipiteitä ja mietteitä koskien kaupungin keskustaa ja sen kehittämiskohteita. Kysely on osa keskustan kehitysohjelmaa joka alkoi Pro Malm -yhdistyksen ja keskustakoordinaattori Folke Pahlmanin vetämänä ja jatkuu nyt kaavoituspäällikkö Heidi Saaristo-Levinin johdolla.
Kaupunki julkaisi kyselyn Sarlinska skolanissa, jossa koulun 8a-luokka pääsi yhdessä luokanvalvojansa Sanna Häggströmin kanssa ensimmäisenä vastaamaan kyselyyn.
– Tilaisuus oli enemmän kuin onnistunut, meidät otettiin vastaan aivan upeasti ja vastausten määrän suhteen kaikki odotukseni ovat jo nyt ylittyneet, Saaristo-Levin sanoo.
Lauantai-aamuna hänellä oli sähköpostilaatikossaan jo yli 200 vastausviestiä. Jokaisesta vastauksesta kyselyyn lähtee matkaan sähköpostikooste joka tulee suoraan hänelle.
– Lisäksi olen saanut muutamia sähköposteja ihan noin muutenkin, joissa ihmiset ovat halunneet kertoa vieläkin seikkaperäisemmin asioista.
Huomaa selvästi että keskustan kehittäminen, suntin reuna ja vierassatama ovat asioita jotka koskettavat monia paraislaisia. Nyt meidän on myös ryhdyttävä tuumasta toimeen tämän kehitystyön parissa, Saaristo-Levin sanoo.
Kysely löytyy täältä ja siihen voi vastata aina huhtikuun loppuun saakka. Tämän jälkeen alkaa vastausten käsittely.
– Kyselyssä on myös esimerkiksi liikenneturvallisuuteen liittyviä kysymyksiä joiden vastauksia pyrimme käsittelemään mahdollisimman nopeasti. Millaisessa muodossa vastaukset tullaan esittelemään on vielä avoinna, hän sanoo.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi