Kevään Akkainilta on naistenpäivänä

Tuote-esittelyjä. Minna Ruohonen kertoo että monella Akkainiltaan osallistuvalla liikkeellä on tuote-esittelyjä ja tarjouksia. Kuva: Leena Lehtonen
Kevään Akkainilta järjestetään tänä vuonna keskiviikkona 8. maaliskuuta. Tavallisesti tämä tapahtuma on järjestetty torstaisin, mutta erilaisten yhteensattumien johdosta ilta päätettiin pitää keskiviikkona. Ja sehän sopii mainiosti koska silloin on Kansainvälinen naistenpäivä.
Akkainilta, jonne toki myös miehet ovat tervetulleita, järjestetään keskustan tuntumassa ja tarkoituksena on että mahdollisimman moni yritys ja liike pitää silloin ovensa avoinna. Mukana olevat vastaavat itse illan tarjonnasta. Se voi olla tuote-esittelyjä, ja yleensä luvassa on myös tarjouksia.
– Akkainiltaa ja muitakin keskustan tapahtumia suunnitellaan talkoilla ja meillä on hyvä talkooporukka, kertoo Minna Ruohonen Länsi-Turunmaan yrittäjistä.
Yksi Akkainillan tavoitteista on antaa kävijöille tilaisuus tutustua yksilöllisten erikoisliikkeiden tarjontaan ja siksi mukana olevat liikkeet pitävät ovensa auki kello 21 saakka.
Minna Ruohonen kertoo että heidän lahja- ja liikelahjayrityksensä Kelovee esittelee illan aikana muun muassa yleiskoneen lisäosaa, jolla tehdään näppärästi spiraaleja vaikkapa kesäkurpitsasta nyt niin suosittuihin kevyisiin herkkuihin.
Café Hallonblad tarjoaa tällä kertaa kakkubuffetin (kello 17–20). Erilaisten kakkujen kanssa voi nauttia kahvia, teetä tai mehua.
– Leivonnaisten lisäksi voi nauttia taiteesta, sillä kahvilassa on maaliskuun ajan Matti Karjulan juhlanäyttely, kertoo Rozanne Forsström Café Hallonbladista.
Keväisiä ideoita sisustukseen saa muun muassa Minna Lindbergin Wanha Wallis-sisustusliikkeestä, josta löytyy myös kaikenlaista kivaa pääsiäisaiheista.
Gullkronan myymälässä on vieraana Hannele Opas. Hän suunnittelee Punaisen Norsun lastenvaatemallistoa, joka on toteutettu pääasiassa kierrätysmateriaaleista ja luomupuuvillasta. Punaisella Norsulla on myymälä Turussa Forumissa.
– Lastenvaatteille on varmasti kysyntää Paraisilla ja haluaisimme nyt tietää mistä ihmiset ovat kiinnostuneita, eli tulkaa katsomaan, kehottaa Gullkronan toimitusjohtaja Eliisa Riikonen.
Gullkronasta saa myös tietoa toukokuussa järjestettävästä Neulegraffiti-tapahtumasta Aurajoen rannalla ja Vähätorilla. Tämän vuoden teemana on ”minun Suomeni”. Knit’n’Tag on osa Suomi 100 -ohjelmaa vuonna 2017.
Leena Lehtonen
leena.lehtonen@fabsy.fi