Kevään Akkainiltaa vietetään ensi torstaina

Yrittäjät Mi Ruokolahti (vas.) ja Helena Bruun toivottavat kaikki tervetulleiksi Akkainiltaan ensi viikolla. Kuva: Leena Lehtonen.
Yrittäjät Mi Ruokolahti (vas.) ja Helena Bruun toivottavat kaikki tervetulleiksi Akkainiltaan ensi viikolla. Kuva: Leena Lehtonen.
Liikkeet ja kahvilat ovat avoinna kello 21 saakka. Tarjolla on kevätuutuuksia ja mukavaa tunnelmaa.
Suosittu Paraisten keskustan liikkeiden ja yritysten tapahtuma Akkainilta pidettiin ensimmäisen kerran 17. lokakuuta 2012. Sen jälkeen se on järjestetty kahdesti vuodessa, syksyllä ja keväällä maaliskuussa, yleensä samalla viikolla kun on kansainvälinen naistenpäivä.
– Vaikka tapahtuman nimi onkin Akkainilta, ovat myös miehet tervetulleita, kertoo Keloveen yrittäjäpariskunta Minna Ruohonen ja Tony Lehtinen.
Tony Lehtiseltä voi kysellä vaikkapa sähkökäyttöisistä potkulaudoista, jotka kuuluvat yrityksen valikoimiin.
Minna Ruohonen oli ideoimassa ensimmäistä Akkainiltaa. Mallia tapahtumaan otettiin Ruotsin Trosasta, jossa järjestettiin erilaisia tapahtumia iltaisin.
Akkainiltaan osallistuvat yritykset voivat järjestää haluamaansa ohjelmaa. Kahviloissa on yleensä ollut musiikkiesityksiä ja liikkeissä tuote-esittelyjä sekä tietysti aina tervetulleita tarjouksia.
– Tapahtumassa on ollut mukava tunnelma ja kaikki ovat aina hyvällä tuulella, sanoo yrittäjä Mi Ruokolahti Tre Små Rum-liikkeestä.
Nyt maaliskuussa liikkeeseen tulee kaiken aikaa kevään sisustusuutta, myös pääsiäistuotteita.
Pian ajankohtainen pääsiäinen ja sen perinteiset värit keltainen ja vihreä näkyvät myös Gullkronan myymälässä. Käsityökeskuksen vastaava neuvoja ja lasten käsityökoulun opettaja Auri Norrman on Kauppiaskadun myymälässä Akkainiltana. Hän kertoo mm. kevään kursseista ja Green Craft-kierrätyksestä.
Akkainilta järjestetään ensi viikon torstaina 10. maaliskuuta kello 17 – 21.
Leena Lehtonen
040 563 8717/leena.lehtonen@aumedia.fi