Kirjastoon tuli digistudio

VHS-kasetit DVD:lle. Paavo Suominen käytti digistudiota maanantaina. Kuva: Leena Lehtonen.
VHS-kasetit DVD:lle. Paavo Suominen käytti digistudiota maanantaina. Kuva: Leena Lehtonen.
Paraisten kirjastoon on saatu digistudio. Siihen kuuluu tietokoneita, skanneri, kasettisoitin, levysoitin ja adapteri eri kokoisille kaseteille. Digistudio on sijoitettu kirjaston sisäänkäynnistä oikealle, Vanhan Bläsnäsintien puoleiselle seinustalle.
– Digistudiossa voi digitalisoida VHS-kasetteja, C-kasetteja, LP-levyjä, diakuvia, valokuvia ja negatiiveja. Materiaali siirretään CD-, DVD-levyille tai muistitikuille, kertoo kirjastonhoitaja Maria Harkila.
Digistudioon varataan aika joko soittamalla tai henkilökohtaisesti kirjastossa käymällä. Esimerkiksi VHS-kasetin digitalisoimiseen kannattaa varata aikaa lähes kolme tuntia. Digistudion käyttö on mahdollista kirjaston aukioloaikoina.
Maria Harkila kertoo että laitteiden käyttöön on ohjeet ja henkilökunta auttaa pääsemään alkuun, mutta jatkuvaa opastusta ei ole tarjolla.
Digitalisointi on ilmaista Blankakirjastojen asiakkaille. Asiakas hankkii itse levyt ja muistitikut, joita tarvitsee. – LL
Digistudiota esitellään ensi viikolla kiinnostuneille. Asiantuntija on paikalla maanantaina 29. helmikuuta kello 17–19 ja tiistaina 1. maaliskuuta kello 14–16.
Leena Lehtonen
040 563 8717/leena.lehtonen@aumedia.fi