Kivoja kuvia saa myös yhden euron kameralla

Kuvia Paraisilta. Kirjaston aulassa on 20 kuvaa viime toukokuun neulanreikäkameratapahtumasta. Kuva: Leena Lehtonen.
Kuvia Paraisilta. Kirjaston aulassa on 20 kuvaa viime toukokuun neulanreikäkameratapahtumasta. Kuva: Leena Lehtonen.
Hyvän kuvan ottamiseen ei välttämättä tarvita tuhannen euron hintaista kameraa, jossa on runsaasti toimintoja joita ei koskaan edes käytä. Kuvia voi ottaa myös yhden euron maksavalla neulanreikäkameralla.
Paraisilla järjestettiin viime toukokuussa kolmipäiväinen interaktiivinen neulanreikätapahtuma. Sitä ohjasi valokuvaaja Hans G. Hästbacka ja hän on nyt koonnut tapahtuman aikana otetuista kuvista näyttelyn kirjaston aulaan.
– Sain käyttää Åbolands hantverk -yhdistyksen tiloja ja rakentaa niihin tilapäisen pimiön. Valitettavasti tapahtuman osallistujamäärä jäi aika pieneksi.
Neulanreikäkamerat on tehty Pietarsaaressa aikoinaan valmistetuista Kaffino-laatikoista eli kahvinkorvikkeena käytetyn sikurin pakkauksista.
Hästbacka on skannannut alkuperäiset negatiivit, tulostanut ne valokaappi-filmille ja kehystänyt Kaffino-laatikoihin. Mustalle taustalle sijoitettuja laatikoita valaisevat joulukuusenvalot ja lopputulos on aika vaikuttava.
Hans G. Hästbacka. Kuva: Leena Lehtonen.
Hans G. Hästbacka. Kuva: Leena Lehtonen.
Hans G. Hästbacka järjestää neulanreikäkameratapahtumia myös tulevana kesänä, 2.-3. heinäkuuta Taalintehtaan Ruukinmuseossa ja 15.-17. heinäkuuta Söderlångvikissa. Viime kesänä Söderlångvikissa järjestettyyn tapahtumaan osallistui peräti 120 henkeä, sekä paikkakuntalaisia että kesäasukkaita. Kaukaisimmat osallistujat tulivat Latviasta ja Englannista.
Paraisten näyttelyyn voi tutustua kirjaston aukioloaikoina 4. maaliskuuta asti.
Leena Lehtonen
040 563 8717/leena.lehtonen@aumedia.fi