Klovnien invaasio luvassa Keskuspuistossa

Päiväni klovnina. Vasemmalta Nina Ekman, Annika Johansson-Rosenlund, Pia Prost ja Ulrika Ström ovat mukana järjestämässä sunnuntain klovnijuoksutapahtumaa. Kuva: Mikael Heinrichs
Päiväni klovnina. Vasemmalta Nina Ekman, Annika Johansson-Rosenlund, Pia Prost ja Ulrika Ström ovat mukana järjestämässä sunnuntain klovnijuoksutapahtumaa. Kuva: Mikael Heinrichs
Sunnuntaina on vuorossa järjestyksessään kolmas Klovnijuoksu Paraisten Keskuspuistossa. Järjestäjänä toimii ruotsinkielinen marttapiiri Brinkaspinglorna.
Tempaus järjestetään TYKS:n sairaalaklovnitoiminnan hyväksi – ja näitä klovneja ei tarvitse pelätä!
– Tämän vuoden uutuutena järjestämmme myös ohjelmaa puistossa päivän mittaan. Paikalla on sekä musiikkiviihdettä että tarjoilua, kertoo järjestäjäjoukkoon kuuluva Pia Prost.
Luvassa on viihdettä koko perheelle, sillä juoksun jälkeen on luvassa MGP-kisasta tutun Emma Vahtolan esiintyminen. Ennen juoksua lämmitellään Marjo Paavolan johdolla.
Martat paistavat vohveleita, jalkapallojuniorit myyvät hot dogeja ja popcornia ja käsipallojuniorit pitävät kahvilaa.
– Sponsoreiden ansiosta olemme pystyneet kattamaan kaikki kulut, joten osallistumismaksut ohjataan lyhentämättöminä sairaalaklovnitoiminnan hyväksi, Ulrika Ström kertoo.
Klovnijuoksu on samalla osa Go! Parainen -hanketta joka avattiin lauantaina liiikuntamessuilla ja yhteisellä liikuntatuokiolla Keskuspuistossa.
Go! Parainen -hankkeen viikko-ohjelma on valmis. Maanantaisin on vuorossa yhteinen kävelytuokio ja kevyttä lihasharjoittelua klo 18–19 (lähtö Koivuhaan koululta), keskiviikkoisin kevyttä kuntoliikuntaa Koivuhaan koululla klo 16.30–17.30 ja torstaisin klo 17.30–18.30 palloilua Paraistenseudun koulussa. Ilmoittautua voi sähköpostitse joan.keihas@parainen.fi tai puhelimitse 040 488 5939.
Klovnijuoksun kohderyhmä on 0–12 -vuotiaat lapset. Osallistumismaksu on viisi euroa lapselta tai kymmenen euroa koko perheeltä. Lapset voivat juosta joko vanhempien kanssa tai ilman ja lastenvaunuissakin voi aivan hyvin osallistua.
– Otamme mielellämme vastaan ennakkoilmoittautumisia jotta kaikki sujuisi mahdollisimman kitkattomasti sunnuntaina kun numerolaput jaetaan, Ström muistuttaa.
Aikaisempina vuosina tapahtumaan on osallistunut lähes 200 lasta, mutta järjestäjät toivovat osallistujamäärän nousevan vieläkin suuremmaksi.
– Kunhan kelit suosivat, tavoitteena on saavuttaa 300 osallistujan rajapyykki, Annika Johansson-Rosenlund lisää.
– Paikalla on tietenkin myös ihka oikea sairaalaklovni. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan myös teatterilippuja ÅST:n Peter Pan -näytelmään.
Tapahtuman juontaa Riddo Ridberg.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi