Koripallovalmentaja saa paikan

Uusi laji. Janna Gerkman on käynnistänyt lapsille ja nuorille suunnattua koripallotoimintaa Paraisilla. Kuva: Mikael Heinrichs
Janna Gerkman heitti Facebookissa kysymyksen ilmoille nuorille suunnatusta koripallotoiminnasta Paraisilla. Siitä alkoi tapahtumaketju, joka johti lopulta siihen, että Gerkman järjestää koripallotoimintaa yhtenä päivänä viikossa lapsille ja nuorille Malms skolanin liikuntasalissa.
– Kaupunki on ollut erittäin myötämielinen ja sopivan ajan löytämine oli lopulta melko helppoa, hän kertoo.
Harjoitukset alkavat 8. tammikuuta kello 17, kohderyhmänä ovat 9–13 -vuotiaat lapset ja nuoret – sekä tytöt että pojat. Tällä hetkellä mukaan on jo ilmoittautunut viitisentoista pelaajaa, mutta edelleen hakusessa on vastuuvalmentaja joukkueelle.
– Emme missään nimessä hae ammattivalmentajaa, vaan henkilöä joka osaa opettaa perusasioita ja pitää ohjaksia käsissään. Tässä vaiheessa harjoittelemme tunnin viikossa emmekä pelaa otteluita, vaan käymme läpi perusasioita ja pidämme hauskaa yhdessä. Kaikki saavat pelata, Gerkman sanoo.
Toiminnan pääkieli on ruotsi, mutta kaikki ovat tervetulleita mukaan.
Urheilutoiminnan aloittaminen ilman taustalla olevaa seuraa tai yhdistystä saattaa tuntua isolta askeleelta, mutta se ei huoleta Gerkmania. Mikäli toiminta lähtee hyvin käyntiin edessä saattaa hyvinkin olla oman seuran perustaminen tai liittyminen osaksi jotakin olemassa olevaa seuraa.
– Olemme käyneet keskusteluja muun muassa Pargas IF:n kanssa, jolla ei ole koripallojaostoa. He tukevat meitä ja ovat sitä mieltä, että uusia lajeja mahtuu mukaan. Ei ole millään tavalla poissuljettua, että toiminta voisi jollain aikavälillä tulla osaksi Piffeniä, mikäli kiinnostusta löytyy riittävästi.
Koripallo on lajina kovassa myötäisessä Susijengin ja Lauri Markkasen vanavedessä. Myös Gerkmanin oma poika on innostunut lajista.
– Mielestäni on tärkeää päästä kokeilemaan eri lajeja, toteaa Gerkman jolla ei ole omaa koripallotaustaa.
– Meille on jo lupautunut mukaan apuvalmentaja ja useat vanhemmat ovat sanoneet auttavansa parhaansa mukaan. Salivaraus on tehty puoleksi vuodeksi, joten saa nähdä miten homma lähtee käyntiin.
Hän tietää että monet paraislaiset käyvät Kaarinassa tai Turussa pelaamassa ja harjoittelemassa. Tällä erää Paraisille ollaan kuitenkinperustamassa matalan kynnyksen toimintaa.
– Mielestäni Paraisilla on ylipäätään hyvä lajikirjo ja paljon erilaisia harrastuksia lapsille. Koripallo sopii hyvin tähän tarjontaan, sillä on tärkeää että lapsilla ja nuorilla on mielekästä ja järkevää tekemistä. Joukkueurheilu on kaikin puolin kehittävää. Osallistujamaksut tulevat myös pysymään alhaisina, niiden on tarkoitus kattaa tilavuokrat ja mahdollisesti yhtenäisen pelipaidan hankinnan. Vakuutuksista jokainen vastaa itse, Gerkman muistuttaa.
Toiminnasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Janna Gerkmaniin puh. 044-488 3013 tai facebookryhmä ”Korgboll i Pargas”:in kautta. Toiminta alkaa maanantaina 8.1.2018 Malms skolanissa klo 17–18.
Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi