Koulujen pihat ovat tylsiä

Koulu. Monien koulujen pihat ovat tylsiä eivätkä pistä nuoria liikkumaan välitunneilla. Esimerkiksi Paraisten yläkoulun piha on hyvä esimerkki tästä. Pihalla on kyllä koripallon pelaamiseen tarvittavat välineet, mutta pihalta puuttuvat tuolit ja muut istumapaikat. Piha on myöskin hieman ankean näköinen ja tylsä.

Ongelman ratkaisemiseksi pihalle voitaisiin tuoda katoksien alle istumapaikkoja ja muualle alueelle lisää liikuntatarvikkeita välituntikäyttöön.

Kyseisiä liikuntavälineitä, joita hankittaisiin, voisi kysyä nuorilta jonkinlaisen kyselyn avulla.

Pihan ulkonäköä voi piristää tekemällä johonkin seinämaalauksen, joka päätettäisiin kilpailulla kaikkien valinnaisen kuvataiteen opiskelijoiden kesken.

Voittaja selviää oppilaskunnan päätöksellä, mikä ehdokkaista on parhain sekä muutkin oppilaat saavat halutessaan osallistua äänestämällä. Ennen kuin maalausta aletaan tekemään, sen kelvollisuus varmistetaan rehtorilta ja kaupungin päättäjiltä.

Voittaja tai voittajat keräävät porukan, jonka kanssa toteuttavat taideteoksen koulun seinään sovittuna päivänä ja kellonaikana.

Kaikkien näiden tavaroiden ja tarvikkeiden maksaminen tapahtuu keräämällä rahaa hyväntekeväisyydellä ja mahdollisella kaupungin antamalla rahalla.

Koulujen pihoja pitäisi huomioida enemmän, koska niiden mukavuus lisäisi oppilaiden hyvinvointia, yhteishenkeä ja liikkuvuutta.

Tämä pitäisi huomioida varsinkin uusia kouluja rakentaessa.

Leonora Hakalax
8.-luokkalainen Paraistenseudun koulusta

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*