Koulut juhlivat yhdessä

Näkymä estradilta. LAvalla esiintyi 14 musiikkiopisto Arkipelagin musiikkioppilasta sekä kolme tanssijaa. Kuva: Anton Mattsson
Suurin osa Paraisten koululaisista ja opiskelijoista kokoontuivat viime torstaina keskusurheilukentälle.
Ainoa koulu, josta ei ollut paikalla lainkaan edustusta oli Utön koulu, sillä logistiset haasteet laittavat kapuloita rattaisiin. 4,5 tunnin yhdensuuntainen yhteysalusmatka olisi vaatinut ainakin yhden yöpymisen ja päivät olisivat venyneet odella pitkiksi.
Koulujen oppilaat ja opiskelijat kokoontuivat juhlistamaan Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta. Tilaisuuden turvajärjestelyt olivat mittavat, sillä tieosuuksia oli suljettu ja poliisiautoja oli paljon liikenteessä.
Etukäteistietojen mukaan paikalle odotettiin jopa 2 000 oppilasta ja opiskelijaa (peruskoulut ja lukiot) sekä parisataa opettajaa. Koska tapahtuma oli tällä kertaa nimen omaan tarkoitettu koululaisille itselleen, urheilukentän katsomo ammotti tyhjyyttään. Paikalla oli vain muutama kymmenen kutsuvierasta ja median edustajaa.
Kyseessä oli ensimmäinen kerta sitten kuntaliitoksen, kun kaikki Paraisten koululaiset kokoontuivat yhteen ja samaan paikkaan.
Kentän laidalle oli rakennettu iso esiintymislava, jossa musiikista vastasi 14 hengen ryhmä musiikkiopisto Arkipelagin opiskelijoita. Heillä kaikilla oli myös jonkinlainen side johonkin osallistuvaan kouluun. Arkipelagista oli mukana myös kolme tanssijaa.
Kaukaisimmat vieraat tulivat tällä kertaa Iniöstä, josta rehtori Lotta Lindberg-Jaakkola oli lähtenyt aamuvarhain liikkeelle 14 oppilaan ja kolmen opettajan voimin.
– Lähdimme mantereelle 7.30-lautalla ja tarkoituksena olisi palata viimeistään kello 16 Norrbyhyn, hän sanoi.
Oppilaat myönsivät olevansa hieman jännittyneitä, mutta odottivat innolla tanssimista.
Nilsbyn koulun neljäsluokkalaiset Akseli ja Leevi jännittivät hieman ennen esitystä. Esiintymiskokemusta kaksikolle on tosin jo kertynyt Joka koulu soi -konserttien ja musakerhon kautta.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi