Kuitian konsertit saavat jatkoa

Kuitian linna. Arkistokuva: Anja Kuusisto.
Kuitian linna. Arkistokuva: Anja Kuusisto.
Lemlahden saarella sijaitsevan perinteikkään Kuitian (Qvidja) kartanon vuoden 2014 loppupuolella ostaneet pörssiyhtiö Cargotecin suuromistaja ja hallituksen puheenjohtaja Ilkka Herlin sekä hänen vaimonsa Saara Kankaanrinta ovat tulleet tunnetuiksi omistautumisestaan ympäristötyöhön.
Heidän perustamansa Baltic Sea Action Groupin kautta he tulevat myös Kuitiassa toteuttamaan mittavia tutkimushankkeita liittyen Itämeren suojeluun sekä maatalouden kestävään kehitykseen. Omistajapariskunta on myös ilmaissut halukkuutensa jatkaa Qvidja Events -yhdistyksen kautta vuodesta 2012 lähtien järjestettyjen kulttuuri- ja konserttitapahtumien sarjaa.
Linnan ympäristössä järjestetyt piknik-konsertit ovat jo muodostuneet eräänlaiseksi Kuitian käyntikortiksi ja saavatkin jatkoa ensi kesänä. Sunnuntaina 6. elokuuta 2016 järjestetään seuraavat konsertit teemalla Vivaldissimo – Vivaldin kahdet kasvot. Italialaisen Antonio Vivaldin 1700-luvun teoksia esitetään osittain laulusolistien ja barokkiyhtye Baccanon toimesta, osittain nykyaikaisena konemusiikkina yhdistettynä moderniin DJ-kulttuuriin jännittävien sovitusten muodossa.
Jouluksi onkin luvassa Qvidja-solistien konsertti kesän kauppaneuvotteluiden johdosta peruuntuneen kesäkonsertin tilalle. Qvidjan joulukonsertissa esitetään tuttuja ja perinteisiä joululauluja perjantaina 11. joulukuuta kello 19 alkaen. Konsertista tekee erityisen siihen osallistuvat oopperan ammattilaiset, mezzosopraano Essi Luttinen ja baritoni Sören Lillkung ovat kumpikin ihastuttaneet myös kansainvälisillä estraadeilla. Kevyemmän musiikin vahva tulkitsija Sauli Luttinen on kolmas solisti.
Heidän lisäkseen esiintyvät Paraisten seurakunnan lapsikuoro Anna Satomaan johdolla. Konserttia säestävät Lontoon Royal Academy of Musicissa opiskeleva pianisti Martin Segerstråle sekä Länsi-Turunmaan suomalaisen seurakunnan kanttori, urkuri Tomi Satomaa. Kirkkoherra Juho Kopperoinen toivottaa yleisön tervetulleeksi.
Kuluvan toimintavuoden aikana Qvidja Events -yhdistykselle on myös valittu uusi hallitus. Pitkäaikainen Kuitian suvun edustaja ja perustajajäsen Anders af Heurlin väistyi puheenjohtajan paikalta. Vahvasti kaksikielisenä jatkava yhdistys on valinnut oopperalaulaja Essi Luttisen uudeksi puheenjohtajaksi. Hän toimii myös konserttien taiteellisena johtajana. Muut hallituksen jäsenet ovat Ilkka Herlin, Sören Lillkung, Tomi Satomaa, Markku Salonen sekä Pekka Sörensen.
PK