Kuorojen yhteinen joulukonsertti alkaa markkinoiden jälkeen

Upeita sointuja. Lähes 80 kuorolaista takaavat upean konserttielämyksen 12. joulukuuta. Vasemmalta mieskuoron Bertil Rantala, Pargas Damkör -kuoron johtaja anna johnson sekä Pargas Manskör -kuoron johtaja Robert Helin. Kuva: Mikael Heinrichs.
Upeita sointuja. Lähes 80 kuorolaista takaavat upean konserttielämyksen 12. joulukuuta. Vasemmalta mieskuoron Bertil Rantala, Pargas Damkör -kuoron johtaja anna johnson sekä Pargas Manskör -kuoron johtaja Robert Helin. Kuva: Mikael Heinrichs.
Paraisten kuorojen yhteinen joulukonsertti, Joulu Malmilla, järjestetään jälleen tänä vuonna Vanhan Malmin joulumarkkinoiden yhteydessä lauantaina 12. joulukuuta.
Konsertti pidetään kirkossa Qvidjan joulukonsertin jälkeisenä päivänä ja siihen osallistuvat Pargas Damkör, Pargas Manskör, lastenkuoro Da Capo ja sitä säestävät Paraisten Amatööriorkesteri sekä kanttori Hanna Lehtonen. Konsertti alkaa kello 16.30, jotta yleisö ehtii tutustumaan joulumarkkinoihin hartaudella ennen konsertin alkua.
– Tämä taitaa olla neljäs vuosi kun järjestämme tämän yhteiskonsertin, kertoo Pargas Damkör -kuoron johtaja Anna Johnson.
Konsertti tulee olemaan tunnelmallinen ja sisältämään runsaasti perinteistä joulumusiikkia isolla yhteiskuorolla. Haastetta riittää, sillä parhaimmillaan esiintymässä on jopa 80 henkeä samaan aikaan.
– Vaikka suurin osa esitettävistä kappaleista todellakin lauletaan yhteiskuoron voimin, kaikki kuorot pääsevät myös esiintymään erikseen lyhyellä numerolla, toteaa Pargas Manskör -kuoron johtaja Robert Helin.
– Lupaan että tulee kuulostamaan todella mahtipontiselta, kun iso yhteiskuoro laulaa sydämensä kyllyydestä. Kirkon katto tulee lähestulkoon nousemaan ilmaan, Johnson sanoo.
Joulu teemana on kuoroille siitä kiitollinen, että suurin osa kappaleista ovat entuudestaan tuttuja. Se helpottaa harjoittelua, sillä kuorot ovat useimmiten harjoitelleet niitä omin päin jo aikaisemmin.
– Upea tunnelma tarttuu yleensä myös kaikkiin kuorolaisiin, vakuuttaa mieskuorossa laulava Bertil Rantala.
Yhteisharjoituksia ei kovinkaan usein ehditä järjestämään. Kun konserttiin oli aikaa kaksi viikkoa, yhteisharjoituksia oli edessä vain kolme kappaletta – kaksi kirkossa ja yksi seurakuntakodissa.
– Suurimmat haasteet lienevät kuitenkin logistisia, siirtymisiä on runsaasti ja välillä voi tehdä tiukkaa saada kaikki laulajat mahtumaan, Johnson uskoo.
Helin vakuuttaa konsertin olevan nimen omaan koko perheelle suunnattu tilaisuus, johon myös lapset ovat tervetulleita. Kukaan ei katso kieroon jos lapset sattuvat laulamaan mukana jossakin kappaleessa. Lisäksi kirkon takaosassa on pieni lelukori, jos paikallaan istuminen koko kosertin ajan tuottaa hankaluuksia.
Luvassa on ainakin mahtipontisia Mendelssohn-sointuja ja yhtä sun toista mukavaa, joka antaa sopivasti haastetta kaikille kuorolaisille.
Konsertin päättää yhteislauluna esitettävä Hoosianna.
– Tuttuun tapaan tämä on myös sopiva ajankohta liittyä mukaan kuoroihin tulevan toimintavuoden alla. Kuten on todettu, kuorolaulua harrastavat voivat paremmin ja lisäksi kuorossa kehittyy koko ajan laulajana, Johnson ja Helin sanovat.
Ohjelmalehtiä myydään ovella ja mahdollinen tuotto ohjataan lyhentämättömänä Punaisen Ristin Paraisten osaston avustustoimintaan.


Vokaaliyhtye julkaisi joulukorttiäänitteen

levy-webParaisten Vokaaliyhtye on sopivasti joulun alla julkaissut levyn, jota kuoron johtaja Tomi Satomaa nimittää ”joulukorttiäänitteeksi”. Levyllä on kahdeksan raitaa ja se on äänitetty tänä kesänä Paraisten kirkossa.
Levyn myyntituotoista 35 prosenttia ohjataan suoraan hyväntekeväisyyteen, osittain Kauko Mikkolan diakoniarahaston kautta vähäosaisille Paraisilla ja osittain Nepalissa toimivalle Dhakalin perheelle joka toimii seurakunnan SLS:n nimikkolähettiläinä.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi