Kuusenhakuun koko perheen kanssa?

Lillskogin kuusia. Kuva: Yksityinen.
Lillskogin kuusia. Kuva: Yksityinen.
Kyltissä lukee Lillskog ja kun näet vanhan punaisen mummonmökin ja heinäseipäistä tehdyn aidan tiedät olevasi perillä osoitteessa Mustfinnintie 282 Kjell Lindström luona. Hänellä on pikkupellolla runsaat 900 kuusta, joista hän haluaa mielellään päästä eroon.
– Kuuset ovat pituudeltaan yhdestä kolmeen metriin eli sopivat hyvin joulukuusiksi. Kuuset on istuttanut paikan entinen omistaja, mutta haluaisin muuttaa alueen takaisin niityksi. Olen mehiläishoitaja ja haluaisin tästäkin syystä kuusien tilalle niityn, kertoo Lindström.
Hän aloittaa kuusien myynnin 8. joulukuuta.
– Kuusenostosta voi tehdä vanhanajan kuusenhakuelämyksen. Voi ottaa mukaan koko perheen, kuumaa mehua ja jotain grillattavaa. Voin lainata sahaa, mutta omankin sahan voi ottaa mukaan jos sellainen on, kertoo Kjell Lindström.
Hänen kanssaan voi sopia kuusenhausta myös puhelimitse numerossa 0400–967 709. Joulukuusen hakuretkestä Lillskogista voi lukea lisää myös facebookissa.
Vaivaton tapa hankkia joulukuusi on vuokrata se. ”Kuusitonttu” eli Oscar Holmqvist ja Henrik Jahnsson vuokraavat serbialaisia kuusia.
Alunperin Tanskasta tulevat kuuset on istutettu Paraisille. Tilaaja saa ne kotiin toimitettuna astiassa. Kuusia on kolmea eri kokoa: Tonttu, Joulumuori ja Joulupukki. Holmqvist ja Jahnsson hakevat kuusen joulun jälkeen pois ja istuttavat sen uudelleen.
He sanovat että vuokrakuusi on ekologinen, kätevä ja huoleton ratkaisu. Kuusen voi varata Tyygi-Lyylit kangaskaupasta tai puhelimitse 0400–674 244.
Leena Lehtonen
040 563 8717/leena.lehtonen@aumedia.fi