Kyläkamppailu käydään tänä vuonna Tennäsissä

Järjestäjät. Viime vuoden kyläkamppailussa kakkoseksi sijoittunut Tennäs järjestää tämän vuoden leikkimielisen kilpailun. Kuva: Yksityinen
Järjestyksessään kolmas Paraisten kyläkamppailu käydään sunnuntaina 22. lokakuuta kello 13.00 alkaen. Tänä vuonna leikkimielinen kisailu järjestetään Tennäsissä.
– Viime vuonna kilpailuun osallistui vain kolme joukkuetta, mutta ensimmäisenä vuonna Munkvikissä mukana oli paljon enemmän joukkueita. Toivottavasti mahdollisimman monet kyläyhdistykset tarttuisivat haasteeseen, toteaa Timo Söderholm Tennäsistä.
Aivan kaikkia kilpailtavia lajeja hän ei tietenkään suostu paljastamaan vielä tässä vaiheessa, mutta tikanheitto ja ”tractor pulling” ovat ainakin mukana. Lisäksi erilaisia tarkkuuslajeja on suunnitteilla useampia. Jotakin paloturvallisuuteen liittyvää saattaa myös olla tekeillä.
– Tässä on perusajatuksena se, että myös hyvällä tuurilla ja vähäisellä taidolla pystyy pärjäämään. Paremmuutta ei ratkaista raa’alla voimalla, eikä tässä kilpailussa ole etua siitä, että joukkueessa on vaikkapa viisi aikuista miestä. Kyseessä on koko perheen tapahtuma, Söderholm linjaa.
Joukkueessa tulisi olla vähintään viisi jäsentä, mutta mielellään enemmänkin. Järjestäjät toivovat mukaan vähintään 5–6 joukkuetta.
– Kilpailupaikalla järjestetään kahvi- ja grillimakkaramyyntiä sekä voileipiä, hän kertoo.
Tennäsin vuoro isännöidä tapahtumaa oli vuorossa, vaikka joukkue sijoittuikin viimeksi vasta toiseksi. Järjestävä yhdistys Kårlahdessa voitti viime vuonna eikä kilpailua haluttu järjestää samassa kylässä kahtena vuotena peräkkäin.
Mitään päätöstä siitä, miten ensi vuoden järjestelyvastuut jaetaan ei ole vielä tehty.
Kyläkamppailun viimeinen ilmoittautumispäivä on tiistaina 17. lokakuuta. Ilmoittautumiset mieluiten sähköpostitse timo.soderholm@parnet.fi. Ilmoittautua voi myös soittamalla puh. 040-580 2808, mutta ilmoittautumisia toivotaan ensisijaisesti sähköpostitse. Kilpailupaikan osoite on ”noin” Tennäsintie 85 – kyseessä on peltoalue jolla ei ole tarkkaa tieosoitetta.
Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi