Kyläkamppailu tänä vuonna Kårlahdessa

Järjestäjät. Kårlahden yhteisen kyläyhdistyksen hallitus, tässä vasemmalta Tomi Lastuniemi, puheenjohtaja Jonny Rittinghaus, Bertel Nordlund, Ulla Nordlund ja Solveig Karlsson vastaavat pääosin kyläkamppailun järjestelyistä. Kuva: Mikael Heinrichs.
Järjestäjät. Kårlahden yhteisen kyläyhdistyksen hallitus, tässä vasemmalta Tomi Lastuniemi, puheenjohtaja Jonny Rittinghaus, Bertel Nordlund, Ulla Nordlund ja Solveig Karlsson vastaavat pääosin kyläkamppailun järjestelyistä. Kuva: Mikael Heinrichs.
Lauantaina 3. syyskuuta Paraisten kylät mittelevät jälleen leikkimielisessä – mutta samalla arvovaltaisessa – kyläkamppailussa.
Tänä vuonna kilpailun järjestelyistä vastaa puolustava ”kylämestari” Kårlahti (josta myös käytetään kirjoitusasua Koorlahti). Tätä kirjoitettaessa mukaan on ilmoittautunut ainakin viime vuoden järjestäjä Munkviken.
Tänä vuonna mittelöt käydään kyläyhdistyksen tiluksilla Sandbackassa.
– Tavoitteenahan on että kaikki osallistujat pitävät hauskaa ja että eri kylien edustajat oppisivat tuntemaan toisiaan paremmin. Itse kilpailu on kuitenkin hyvin leikkimielinen, Ulla Nordlund kertoo.
Viime vuonna Kårlahti oli ainoa kylä keskustan ulkopuolelta joka osallistui kamppailuun, ja nyt yhdistyksen olisikin tarkoitus pistää Kårlahti kartalle oikein kunnolla.
– Olemme lähettäneet kutsuja kaikille kyläyhdistyksille, joiden yhteystiedot meillä on tiedossa. Jos joku on kuitenkin jäänyt ilman kutsua ja he haluaisivat osallistua, kannattaa olla yhteydessä meihin niin asia varmasti järjestyy, Kårlahden yhteisen kyläyhdistyksen puheenjohtaja Jonny Rittinghaus toteaa.
Kyläyhdistys on aktiivisesti pyrkinyt saamaan myös vapaa-ajan asukkaita mukaan toimintaan. Suosituimmat jokavuotiset tapahtumat ovat juhannussalon koristelu sekä kesäjuhla, jotka yleensä keräävät paikalle satakunta osallistujaa. Kyläkamppailun jälkeen seuraava suurempi tapahtuma on Sandbackassa järjestettävä Oktoberfest.
– Toivottavasti mahdollisimman monet löytävät paikalle myös kyläkamppailuun joko osallistujina tai kannustusjoukkoina, Ulla Nordlund sanoo.
Tänä vuonna lajeja on yhteensä kahdeksan. Kylät mittelevät suurimman kurpitsan tittelistä (yksi per kylä) ja muut lajit ovat nopanheitto renkaaseen, puujalkakävelyä esteradalla, tikanheitto, polttopuiden kasaus, ilmapistooliammunta, kananmunaviesti sekä tietenkin perinteinen köy-denveto.
Viime vuonna Kårlahti voitti kyläkamppailun pienimmällä mahdollisella erolla Munkvikeniin pistein 44–43.
Kylät osallistuvat kuusimiehisin joukkuein. Jokaisessa joukkueessa tulee olla kaksi naista, kaksi miestä sekä kaksi junioria (7–15 v.). Joukkueet valitsevat sitten keskuudestaan osallistujat eri lajeihin.
– Paikan päällä tulee olemaan kahvila ja keittotarjoilua. Olemme saaneet pientä taloudellista tukea Paraisten kaupungilta järjestelyitä varten, Ulla Nordlund kertoo.
Kilpailut alkavat kello 13 ja ne kestänevät pari-kolme tuntia.
Ilmoittautumisia vastaanotetaan elokuun loppuun mennessä. Ilmoittautua voi joko sähköpostitse osoitteeseen karlaxinfo@gmail.com tai soittamalla Jonny Rittinghausille numeroon 040-963 4304.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi