Lastenhoitajakoulutus alkaa kohta

PK_stor_CS3
Adressilla voi vaikuttaa. Sen tietää ainakin MLL:n Paraisten yhdistys, jonka adressi lastenhoitovälitystoiminnan aloittamisesta poiki tulosta.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton ensimmäinen kaksikielinen lastenhoitajakurssi Paraisilla alkaa 13. maaliskuuta. Yhteensä 60 tuntia kuuden päivän aikana käsittävän kurssin jälkeen on tarkoitus mahdollisimman nopeasti käynnistää lastenhoitovälitystoimintaa Paraisilla.
– Tästä on jo parikymmentä vuotta väännetty ja lähes kaikissa ympäristökunnissa vastaavaa palvelua on jo saatavilla. Onneksi nyt myös kaupungin puolesta on ymmärretty että tällaisella toiminnalla on myös ennaltaehkäisevä vaikutus, kertoo MLL:n Paraisten yhdistyksen puheenjohtaja Johanna Muurinen.
Nyt Paraisilla järjestettävä kaksikielinen kurssi toteutetaan yhteistyössä Axxellin sekä OK-opintokeskuksen kanssa. Osa opetuksesta tapahtuu suomeksi ja osa ruotsiksi. Tehtävät voi suorittaa haluamallaan kielellä.
Maksuttomalle kurssille voivat osallistua kaikki 15 vuotta täyttäneet.
– Toivottavasti saamme mukaan sekä nuorempia että vanhempiakin kurssilaisia, sillä tavoitteena on löytää myös henkilöitä jotka voisivat auttaa lastenhoidossa päiväaikaan, Muurinen sanoo.
Kurssi antaa valmiudet toimia MLL:n hoitajana lyhytaikaisissa lastenhoitotehtävissä. Hoitajana voi aloittaa täytettyään 16 vuotta. Iltatyöt kello 23:n jälkeen vaativat puolestaan 18 vuoden ikää. Suoritetusta hoitotyöstä voi saada myös työtodistuksen, mikä varsinkin nuorille voi olla tärkeä ja avata portteja työtilaisuuksiin.
– Tutkinnon myötä voi toimia MLL:n hoitajana kaikkialla Suomessa. Paraisten ja Kemiönsaaren tulevat kaksikieliset kurssit ovat pilottihanke, sillä kaksikielisiä kursseja ei ole aikaisemmin järjestetty, Muurinen muistuttaa.
Ilmoittautuminen kurssille tapahtuu MLL:n Varsinais-Suomen piirin lastenhoitotoiminnan koordinaattori Sanna Merikallio-Tepposen kautta joko sähköpostitse sanna.merikallio-tepponen@mll.fi tai puhelimitse 045-112 7991.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi
Korjattu 18 vuoden ikää vaativan iltatyön ajankohtaa, ikäraja koskee siis kello 23 jälkeen tehtyä työtä.