Leffasyksy alkaa nyt

Elmer Bäck (oikealla) tähdittää Peter Greenawayn ohjaamaa Eisenstein in Guanajuato -elokuvaa. Vasemmalla Luis Alberti. Kuva: Lehdistökuva.
Elmer Bäck (oikealla) tähdittää Peter Greenawayn ohjaamaa Eisenstein in Guanajuato -elokuvaa. Vasemmalla Luis Alberti. Kuva: Lehdistökuva.
Syksy on saapunut – ja se tarkoittaa myös Bio Sydvästin esityskauden alkua. Heti perjantaina on vuorossa ensimmäinen leffanäytös Paraisilla, kun Mika Kaurismäen Elämältä kaiken sain avaa elokuvasyksyn.
Tälle esityskaudelle esityspäiviä muutetaan siten, että elokuvat aloittavat kiertueensa Paraisilta perjantaisin ja esitykset viikolla osuvat maanantaina Houtskariin, keskiviikkona Nauvoon ja torstaina Korppooseen. Iniön perjantaiesityksiä on luvassa noin kerran kuukaudessa.
– Tässä on kyse ainoastaan logistiikasta ja tekniikasta, tällä tavoin homma on sujuvinta, Janne Lindgård toteaa.
Lauantaina 19. syyskuuta kello 18.30 onkin sitten vuorossa hieman tavanomaisesta poikkeavaa. Punt-hallin kulttuurisalissa kelllo 18.30 esitetään Elmer Bäckin tähdittämä Eisenstein in Guanajuato.
– Elokuvan pääosassa nähtävä Bäck on lupautunut pieneen kyselytuokioon elokuvan jälkeen, Lindgård kertoo innostuneena.
Peter Greenawayn ohjaaman elokuvan kesto on noin tunti ja 45 minuuttia, joten kyselytuokio alkanee joskus kello 20.15 jälkeen.
Bäck on tällä hetkellä myös Åbo Svenska Teaternin Myskyluodon Maija -näytelmän pääosassa, jonka ansiosta hänen houkutteleminen Paraisille ei ollut mikään ongelma.
Bio Sydvästin näytöksiin eivät kulttuurisetelit valitettavasti käy, sillä teatteri on kaupungin eikä yrittäjän ylläpitämä.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@fabsy.fi