LM-Instruments vietti harjannostajaisia

Kohti valoisia aikoja. Timo Helenius (vas.) ja Tuomas Lokki ovat luottavaisia tulevaisuuden suhteen. Kuva: Mikael Heinrichs.
Kohti valoisia aikoja. Timo Helenius (vas.) ja Tuomas Lokki ovat luottavaisia tulevaisuuden suhteen. Kuva: Mikael Heinrichs.
Toimitusjohtaja Timo Helenius hymyili kilpaa auringon kanssa kun hammashoitovälineiden valmistaja vietti uuden toimitilansa harjannostajaisia Norrbyssä.
Rakennustyöt aloitettiin maaliskuussa ja hallintopuolen työntekijöiden olisi tarkoitus muuttaa uusiin tiloihin puolen vuoden sisällä.
Sekä Helenius että emoyhtiö Planmecan varatoimitusjohtaja Tuomas Lokki ovat erityisen tyytyväisiä siihen, että yhtiö on onnistunut tekemään yhteensä 4 miljoonan euron luokkaa olevan kokonaisinvestoinnin näinä aikoina.
– Toimimme kaikesta huolimatta globaaleilla markkinoilla ja henkilökunnalla on erityisosaamista. Se näkyy, sillä 80 prosenttia tuotannosta menee vientiin, Lokki sanoo.
Uusiin tiloihin tulee myös showroom, jonne voidaan kutsua potentiaalisia asiakkaita.
– Se ei olisi onnistunut vanhoissa toimitiloissa, mutta nyt saamme sellaiset tilat joita kehtaa näyttää, Helenius kehuu.
Tuotanto muuttaa pikku hiljaa uusiin tiloihin helmi-maaliskuusta lähtien. Yrityksen nykyiset tuotantotilat saneerataan sitä mukaa kun tuotantoa siirretään uusiin tiloihin. Tuotantolinjaa uusitaan myös jonkin verran muuton yhteydessä. Tällä hetkellä toimihenkilöpuoli toimii vuokratiloissa.
Rakennustyöt ovat työllistäneet – ja työllistävät edelleen – jopa viitisenkymmentä henkilöä.
– Meillä on myös jonkin verran uutuuksia, kuten esimerkiksi älykkäät hammashoitolaitteet jotka ovat kytketty verkkoon ja niiden toimintaa voi seurata reaaliajassa, Helenius sanoo.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi