Luciakulkue tulee kävellen kruunajaisten jälkeen

lucia med kyrkfönster i bakgrunden
Paraisten lucia 2021, Freja Karlsson. Kuva: Carina Holm

Tämän vuoden luciaseurueella on tiukka ohjelma, joka alkaa jo lauantaina, kun Vanhan Malmin joulumarkkinat järjestetään. Silloin Paraisten lucia 2021 Freja Karlsson yhdessä Bea Gerkmanin, Emma Eklundin, Marielle Lindholmin ja Lina Hermanssonin sekä kitaraa soittavan Albin Fredenbergin kanssa esiintyy markkinahumussa.

Lucianpäivän aamuna, maanantaina 13. joulukuuta, luciaseurue esiintyy LähiTapiolassa kello 8.30.

Kello 10.30 lucia seurueineen on Paraisten apteekissa.

Illalla on vuorossa kruunajaiset Paraisten kirkossa kello 18.

Kirkkoon otetaan vain noin puolet normaalista määrästä, toisin sanoen noin 200 henkilöä.

Puhe lucialle ja kruunaus

Puheen lucialle pitää aikaisemmin Paraisilla asunut Helsingin Svenska Teaterin intendentti ja uuden valosymboli Paraisten Loiston luoja Richard Siivonen.

Lucian kruunaa seurakuntapastori Päivi Nuotio-Niemi.

Luciakorun on perinteisesti suunnitellut ja lahjoittanut kultaseppä Karl-Johan Bäckström City Goldista.

Vielä on epäselvää, tullaanko kruunaus striimaamaan ja lähettämään netissä.

Folkhälsanin luciakoordinaattori Annika Johansson-Rosenlund sanoo, että koko ohjelma järjestetään voimassa olevia rajoituksia noudattaen ja siihen voi tulla muutoksia myöhäisessäkin vaiheessa.

Päivitetty informaatio tulee löytymään Folkhälsanin Facebook-sivulta.

Lucia tulee seurueineen kävellen kirkosta

Tarkoituksena oli, että luciakulkue olisi tullut veneellä Sunttia pitkin, mutta kova kylmyys ja aikainen jäätalvi esti nämä suunnitelmat.

Sen sijaan lucia tulee seurueineen kävellen kirkosta Ahosen kulmalle, missä on ohjelmaa. Lucialla on seuranaan tonttuja, satuhahmoja ja Joulupukki.

Seurue kulkee tiellä ja yleisö saa jäädä jalkakäytävälle. Kulkue kulkee Runeberginrantaa pitkin, ylittää Suntin joulusillalta ja sieltä edelleen Ahosen kulmalle. Siellä lucia esiintyy laulaen muutaman laulun.

Café Nathali myy Kauppiaskadulla glögiä ja Kivaa Paraisilla yhdistys myy joulupuuroa, jonka on keittänyt Matmalmen @Eva.

Carina Holm
carina.holm@aumedia.fi
Käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*