Luciaryhmässä vallitsee hyvä fiilis

Malin Wahtera, Emelia Karlsson ja Carla Björkqvist. Kuva: Mikael Heinrichs.
Malin Wahtera, Emelia Karlsson ja Carla Björkqvist. Kuva: Mikael Heinrichs.
Reilun viikon kuluttua paikallisen Folkhälsan-yhdistyksen toimesta valitaan Paraisten 67:s lucia. Ehdokkaina ovat 17-vuotiaat Malin Wahtera, Emelia Karlsson ja Carla Björkqvist.
Luciaehdokkaiden muotokuvat ovat nähtävissä kirjastossa sekä Ålandsbankenin konttorissa. Äänestysseteleitä ja -laatikot löytyvät seuraavista paikoista: Aktia-pankki, apteekki, Café Axo, kirjasto, Café Kajutan, Flowers & Fantasy, Folkhälsan-talo, terveyskeskus, Liatris, City Gold, Kamu, senioritalo, palvelutalo ja Ålandsbanken.
Postiäänestäminen on niin ikään mahdollista PK:sta ilmoituksen yhteydessä koko marraskuun alkupuoliskon ajan löytyvällä äänestyslipukkeella. Äänestyslipukkeet tulee palauttaa osoitteella Paraisten Kuulutukset, Rantatie 24, 21600 Parainen. Muista merkitä kuoreen tunnus ”Lucia”. Huomaathan että jokainen saa äänestää vain kerran!
Tässä alla ehdokkaat pikaisessa esittelyssä.

Ehdokas 1

Malin Wahtera

Äiti ilmoitti hänet ehdokkaaksi.
– Eräs varhainen luciamuisto on kun kiistelimme isosiskoni kanssa siitä, kuka saisi olla lucia. Yleensä se kiista taisi päättyä siihen, että me molemmat olimme lucia-neitoja, hän nauraa.
Wahtera odottaa innolla eri ikäisten ihmisten tapaamista ja heidän saamista hyvälle tuulelle. Hän pitää laulamisesta ja esiintymisestä.
Sen sijaan hän ei myönnä olevansa jännittynyt.
– En ainakaan vielä keksi mitään, mikä jännittäisi erityisesti.
Suosikkiartisti: Kuuntelee paljon erilaista musiikkia, mutta Adele, Sia ja Sanni tulevat mieleen.

Ehdokas 2

Emelia Karlsson

Isoäiti ilmoitti hänet ehdokkaaksi.
– Muistan hyvin kun esiinnyimme serkkujeni kanssa luciana isoisäni 70-vuotispäivillä. Silloin toiseksi nuorin serkkuni oli lucia ja me muut serkukset olimme mukana kulkueessa. Siitä jäi hyvät muistot ja vieraat pitivät esityksestä.
Karlsson odottaa innolla useiden erilaisten ihmisten tapaamista lucia-kuvioiden myötä. Hän haluaa tuoda iloa ja huomioida kaikkia.
– Olen melko tottunut esiintymään, joten en oikeastaan hermoile. Toki kirkossa esiintyminen jännittää hieman, mutta se on vain sellaista hyvää jännitystä, hän sanoo.
Suosikkiartisti: Ei ketään erityistä, kuuntelee kaikkea maan ja taivaan väliltä. Hyviä artisteja on niin monia.

Ehdokas 3

Carla Björkqvist

Sisko ilmoitti hänet ehdokkaaksi, mutta vanhemmatkin olisivat tehneet sen, ellei sisko olisi ehtinyt ensin.
– Varhaisimpiin lucia-muistoihini kuuluu se, kun isosiskoni oli päiväkodissa ensimmäistä kertaa mukana kulkueessa. Muistan kuinka jännittävää ja hienoa se oli.
Björkqvist on jo nyt havaitsevinaan hyvää yhteishenkeä ryhmän parissa, ja toivoo että he myös pystyvät välittämään sen tunteen kiertäessään eri paikoissa esiintymässä. Hän haluaa ihmisten viihtyvän ja tuntevan olonsa turvalliseksi.
– Ihme kyllä en jännitä yhtään. Viihdymme hyvin yhdessä jo nyt. Kaikkein eniten sitä kai pelkää laulamista nuotin vierestä tai soittavansa jotain väärin, hän sanoo.
Suosikkiartisti: Sia, hän kirjoittaa todella upeita kappaleita joissa on sanomaa.

Lucian voi tilata joulujuhliin ja tapahtumiin Trisse Ramströmin kautta puhelimitse 040-594 6053 (arkisin klo 12–16) tai sähköpostitse lucia2016.pargas(at)gmail.com.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi