Luontokuvafestivaali tulossa Paraisille

Ruotsalainen luontokuvaaja Mats Andersson kuuluu festivaalin vetonauloihin. Kuva: Yksityinen.
Ruotsalainen luontokuvaaja Mats Andersson kuuluu festivaalin vetonauloihin. Kuva: Yksityinen.
Lauantaina 16. huhtikuuta kaikkia Paraisten ja lähiseudun valokuvaajia ja asiasta kiinnostuneita hemmotellaan oikein urakalla. Foto Apertura järjestää nimittäin luontovalokuvausfestivaalin PUNTin kulttuurisalissa.
Luvassa on paljon kuvia ja mielenkiintoista asiaa. Vieraina nähdään ja kuullaan muun muassa ruotsalaista, palkittua luontokuvaajaa Mats Anderssonia.
Hänen liksäkseen paikalla ovat Andy Horner, Johan Ljungqvist, Johanna Sandin, Oscar Keserci, Hans G. Hästbacka sekä Aperturan puheenjohtaja Niclas Rantala.
– Halusimme järjestää yleisötapahtuman Paraisilla, sillä edellisistä valokuvauspäivistämme on tainnut kulua pari vuotta. Olemme erityisen iloisia siitä, että saimme houkuteltua paikalle Anderssonin, Rantala sanoo.
Hästbacka poislukien kaikki muut ovat nimenomaan erikoistuneet luontokuvaukseen. Festivaalin jälkeisellä viikolla järjestetään Aperturan toimesta runsaasti tapahtumia, joista yhdistys ilmoittelee nettisivuillaan ja Facebookissa kunhan tarkat yksityiskohdat selviävät.
– Toivottavasti saamme tuvan täyteen. Alle 12-vuotiaat pääsevät mukaan ilmaiseksi ja lipun hintaan sisältyy lounas, Rantala kertoo.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi