Maaret Vuorio valmistui personal traineriksi

Kuva: Mikael Nyberg Toiminnallista treeniä. Tässä apuna on kahvakuula.
Kuva: Mikael Nyberg
Toiminnallista treeniä. Tässä apuna on kahvakuula.
Paraisille on ensi keväänä valmistumassa uusi liikuntatila, jossa voi treenata yksin tai pienryhmissä koulutetun henkilökohtaisen ohjaajan opastuksella. Personal trainer -koulutuksen hankkinut Maaret Vuorio kertoo että hän on asunut Paraisilla neljä vuotta, mutta ei ole löytänyt täältä itselleen mieluista treenipaikkaa, joten hän on tähän asti treenannut Turussa.
Personal trainer -koulutus (Trainer4You) on vuoden mittainen ja koulutuksen hyväksyttävästi suorittanut voi toimia lisensioidusti tutkintonimikkeen alla. Maaret Vuorio kertoo että hän tulee toimimaan Turun talousalueella ja valmentamaan sekä yksilöllisesti että pienryhmissä. Valmennuksia voidaan tehdä missä vain, myös muissa kuntokeskuksissa. Vuorion yrityksen nimi on FitMeHealth.
Treeni voi olla mm. toiminnallista ja siinä käytetään apuna esimerkiksi TRX-nauhoja, kahvakuulia ja oman kehon painoja. Myös perinteisemmille treenimuodoille kuten jalkakyykylle ja penkkipunnerrukselle tullaan studiosta varaamaan tilat.
– Toivon että saisin mukaan myös ruuhkavuosia eläviä naisia ja voisin motivoida heitä liikkumaan vaikka tuntuukin siltä että aika ei riitä. Samoin haluaisin kannustaa synnyttäneitä naisia aloittamaan treenin mahdollisimman nopeasti synnytyksestä palautumisen jälkeen. Vauvanhan voi tarvittaessa ottaa monta kertaa mukaan.
Maaret Vuorio kertoo olleensa liikunnallinen pienestä pitäen ja kuntosali on hänen oma juttunsa. Tänä vuonna pyöräilystä on tullut hänelle aiempaa aktiivisempi laji ja kesällä puntteja voi nostella myös omalla terassilla.
Omat tilat kodin yhteyteen valmistuvat ensi keväänä. Mahdollisesti niihin sisältyy myös golflyöntipaikka, ainakin mies on sellaista toivonut.
Golfarit voisivat olla myös yksi harrastajaryhmä, jolle voisi tehdä räätälöityä treeniohjelmaa, jossa painotetaan mm. keskivartaloa.
– Minua kiinnostaa myös ravitsemus ja aion jatkaa tämän puolen opiskelua. Ravitsemus on olennainen osa yleistä hyvinvointia. Kuntoillessa ja urheillessa on tärkeää että ravitsemus, treeni ja lepo ovat tasapainossa. Oikea ravitsemus on tosi tärkeää myös lapsille ja nuorille.
Maaret Vuorio on koulutukseltaan tradenomi ja hän jatkaa edelleen myös palkkatyössään.
Leena Lehtonen
040 563 8717/leena.lehtonen@aumedia.fi