Makeanvedenaltaan avaaminen askeleen lähempänä?

Makeanvedenallas. Arkistokuva: Kim Lund.
Makeanvedenallas. Arkistokuva: Kim Lund.
Kaupunginhallitus avasi käytännössä oven mahdolliselle Ålön makeanvedenaltaan avaamiselle maanantaina. Se edellyttää nyt tehtävää luontoinventointia.
Kaupunginhallituksen päätös hyväksyä luontoinventointi Sysilahden makeanvedenaltaan alueella tarkoittaa käytännössä vihreää valoa Sysilahden makeanvedenaltaan avaamiselle ja sen palauttamiselle luonnolliseksi merenlahdeksi – edellyttäen että inventointi puoltaa anomuksen läpimenoa. Inventointi maksaa arvioiden mukaan noin 16 000 euroa ja mikäli päädytään uuteen Natura-arviointiin ja anomukseen Etelä-Suomen Aluehallintovirastolle altaan avaamiseksi, kokonaiskustannus saattaa nousta noin 30 000 euroon.
– Päätöksemme oli yksimielinen koskien tehtävää luontoinventointia, hallituksen puheenjohtaja Mikael Holmberg sanoo.
– Vasta kun se on tehty on vuorossa mahdollisen altaan avaamisprosessin käynnistäminen.
Hallitus löi myös lukkoon Norrgårdin kiinteistön vuokrasopimuksen yksityiskohdat. Kiinteistö vuokrataan Punaiselle Ristille vastaanottokeskuskäyttöön 1.5.2016 alkaen. Kaupunki olettaa vuokra-ajan asettuvan kahden ja neljän vuoden välille. Vuosivuokra kiinteistöstä on 55 216 euroa.
Rakennuksen sisäiset muutostyöt kuten suihkujen, vessojen, keittiöiden sekä henkilökunnan työhuoneiden rakentamisen kustantaa vuokralainen SPR. Niiden hinta-arvio on 127 000 euroa ja rakennusluvat on jo myönnetty. Muutostöiden on määrä valmistua 1.5.2016 mennessä.
Vuokrasopimus on mallia toistaiseksi voimassa oleva ja siinä sovelletaan molempiin suuntiin viiden kuukauden irtisanomisaikaa. Vuokrasopimus ei antanut hallituksessa aihetta keskustelulle.
Kaupunki tulee lunastamaan omaisuutta reilun 33 000 euron edestä entiseltä vuokralaiselta Sjörövarnästet Ab:lta Paraisten vierassatamasta ja sen lisäksi Hyppeisin vanhan koulun omaisuutta vajaan 19 000 euron edestä.
Mikael Heinrichs/Anja Kuusisto
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi