Memera lunasti itselleen Dispo-Nestorin Paraisten toiminnot

Uusi isännöitsijä. Christel Sonntag (kesk.) ottaa kuluvan vuoden aikana hoitaakseen eläkkeelle jäävän Paul Gustafssonin työtehtäviä. Kirjanpitotoimisto Memeran toimitusjohtaja MErja Kaarto vasemmalla. Kuva: Mikael Heinrichs
Paul Gustafsson jättäytyy taka-alalle ja avustaa Christel Sonntagia pääsemään alkuun uudessa työtehtävässään.
Kirjanpitotoimisto Memera on 8. elokuuta hankkinut itselleen Dispo-Nestorin Paraisten isännöintitoiminnot. Käytännössä tämä ei aiheuta asiakkaille sen suurempia toimepiteitä, paitsi että käyntiosoite muuttuu. Dispo-Nestorin toimisto löytyy jatkossa Memeran katon alta osoitteessa Rantatie 32, 2. kerros.
Kauppa koskee Paraisilla noin kolmeakymmentä asunto-osakeyhtiötä.
Dispo-Nestorin pitkäaikainen Paraisten isännöitsijä Paul Gustafsson jää tulevan vuoden aikana eläkkeelle ja hänen työtehtävänsä siirtyvät vähitellen Memeran isännöitsijä Christel Sonntagin pöydälle, joka siirtymävaiheen jälkeen vastaa Dispo-Nestorin asiakaskunnasta.
– Tämän siirtymäajan olisi tarkoitus olla mahdollisimman sujuva, eli käytännössä autan Christeliä niin pitkään kun tarvitaan. Suunnitelmana on, että luovutan kaikki työtehtäväni hänelle pikku hiljaa, toteaa tänä vuonna 65 vuotta täyttävä Gustafsson.
Tutuksi tullut Dispo-Nestorin nimi ei ainakaan toistaiseksi katoa minnekään. Yhtiö tulle ainakin alkuun toimimaan Memeran tytäryhtiönä. Jatkosta ei vielä ole päätetty suuntaan tai toiseen.
Tieto kulkeutuu asunto-osakeyhtiöille viimeistään yhtiökokousten tai hallitusten kokousten aikaan.
– Mutta on tietenkin hyvä asia, jos tieto kulkee mahdollisimman nopeasti mahdollisimman monelle. Tämän yrityskaupan taustalla ei piile minkäänlaista dramatiikkaa ja toiminta jatkuu asiakkaan näkökulmasta käytännössä muuttumattomana, Memeran toimitusjohtaja Merja Kaarto vakuuttaa. Dispo-Nestorin muu henkilökunta on jo muuttanut Memeran tiloihin.
Asunto-osakeyhtiölaki ei tänä päivänä jätä juuri mitään tulkinnan varaa isännöitsijälle, vaan vastuunjako on nykylainsäädännön puitteissa selkeämpi kuin kaksikymmentä vuotta sitten. Hyvässä ja pahassa.
– Onhan ala läpikäynyt huomattavan murroksen minun 21,5 isännöitsijävuoden aikana. Niistä 17 on vierähtänyt Dispo-Nestorin parissa. Tekniikka on muuttunut ja tänä päivänä moni asia hoituu kätevästi sähköpostitse tai netin välityksellä. Vastuunjako on selkiintynyt, Gustafsson sanoo.
Henkilökohtainen asiakaspalvelu ei tämän kaupan myötä katoa mihinkään. Memeran toimistolla on aina väkeä paikalla, jotka voivat auttaa sekä Dispo-Nestorin että Memeran asiakkaita. Siinä piilee isomman yksikön etu. Lisäksi kollegoilta saa aina tarvittaessa apua.
– Omalta osaltani isännöitsijänä toimiminen on uusi aluevaltaus, mutta otan haasteen avosylin vastaan. Paul on luvannut auttaa siirtymävaiheessa Dispo-Nestorin asiakkaiden kohdalla. Tämä on vaihteleva ja haastava työ, sillä koskaan ei tiedä mitä työpäivä tuo tullessaan, Sonntag toteaa.
Memeralla on entuudestaan isännöitsijäpalvelua neljässä toimipisteessä viidestä. Toimipisteet löytyvät Paraisilta, Kaarinasta, Nauvosta, Korppoosta ja Houtskarista. Yhtiöllä on kaikkiaan 20 työntekijää.
Paraisten Memera järjestää ensi maanantaina 11. syyskuuta avoimien ovien tilaisuuden, jolloin asiakkaat ja yhteistyökumppanit pääsevät tutustumaan tiloihin osoitteessa Rantatie 32, 2. kerros. Silloin myös Gustafsson, Sonntag ja Kaarto ovat paikalla.
Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi