Mielenkiintoinen ja värikäs näyttely kunnantuvalla

Muotokuvia, luontokuvia, maisemia Pariisista, Venetsiasta ja Turusta, kubismia, naivismia, realismia, romantiikkaa. Kaikkea tätä ja vielä paljon muuta sisältää Vanhalla kunnantuvalla huhtikuun ajan oleva näyttely.
Taiteilijoina ovat kaksoset Anatoly ja Valery Tarnavsky. He ovat syntyneet 1975 Ukrainassa Sumin kaupungissa ja asuvat nykyisin Kiovassa, jossa he myös aloittivat taideopintonsa. He ovat opiskelleet Pietarin Repin akatemiassa ja Moskovan Tretjakovin galleriassa.
Paitsi lahjakkaita taidemaalareita veljekset ovat konservaattoreita ja heitä on työllistänyt Ukrainan valtion omistamien kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten seinämaalausten konservointi. Yhtenä merkittävänä kohteena on Kiovan suuren luostarialueen museaalisten taidemaalausten restaurointi.
Heidän omaa tuotantoaan on ollut esillä Euroopan lisäksi myös Kiinassa ja USA:ssa.
Se että veljesten töitä on nyt esillä Paraisilla on turkulaisen Valtteri Korvosen ansiota.
Hän tutustui taiteilijoihin heidän kunnostaessaan Turun ortodoksista kirkkoa, joka on Korvosen kotikirkko.
– Turussa Tarnavskyyt maalasivat myös kaupunkimaisemia sekä muotokuvia. Muotokuvia teettivät etenkin yrittäjät ja myös esimerkiksi eläkkeelle jääneistä rehtoreista tilattiin heiltä muotokuvia.
Valtteri Korvonen kertoo että veljesten tarkoituksena on tulla Suomeen ensi kuussa, jos vain kaikki asiat menevät suunnitelmien mukaan.
Kunnantuvan näyttelyn päätyttyä huhtikuun lopussa osa töistä siirtyy Kauppiaskadulle, katutason liiketilaan jossa aiemmin toimi Archipelago Technics. Tämä taas selittyy sillä että kiinteistöön uutta liike- ja asuinrakennusta suunnitteleva Ted Wallin tuntee niin Korvosen kuin Tarnavskyn veljesten työt. Heidän suurikokoinen maalauksensa koristaa Wallinin Art Bank gallerian porraskäytävää.
Kunnantuvan näyttelyn työt ovat myynnissä, mutta kuten tavallista, näyttelyyn on maksuton sisäänpääsy.
Leena Lehtonen
040 563 8717/leena.lehtonen@aumedia.fi