Miltä kuulostaisi HC Airisto?

Arkivfoto.
Arkivfoto.
Keskusteluja käydään tällä hetkellä, mutta mitään ei ole vielä päätetty. Mikäli tällaiseen ratkaisuun päädytään, koskisi se sekä miesten että naisten joukkueita.
– On mahdollista että pelaamme yhteisellä joukkueella korkeimmalla sarjatasolla. Nimeä ei ole lyöty lukkoon, HC Airisto on meillä työnimenä, kertoo Piffenin käsipallojaoston puheenjohtaja Jan ”Bambu” Eriksson.
Miesten puolella myös akatemiajoukkue ykkösessä on siinä tapauksessa pohdinnan alla.
– Tästä ei välttämättä tule 30-vuotista projektia, vaan pikemminkin viisivuotinen. Kenties molemmilla seuroilla on tulevaisuudessa taas vakiintuneet liigajoukkueet.
– Mikäli haluaa mielipiteensä kuuluviin, kannattaa olla yhteydessä seurojen puheenjohtajiin näiden keskusteluiden tiimoilta. On parempi sanoa sanottavansa nyt ennen kuin on liian myöhäistä. Tästä ei haluta kabinettipäätöstä.
Ideana on että HC Airisto pelaisi kotiottelunsa sekä Paraisilla että Turussa, jotta joukkue saisi jalansijaa kummallakin paikkakunnalla. Mikäli fuusioseura toteutuu, päätös tehtäneen vielä maaliskuun aikana.
Nykyinen Piffenin pelaaja Joni Lindberg on aikaisemmin edustanut kaikkia kolmea turkulaisseuraa HC Dennistä, HC Fenixiä sekä ÅIFK:ta. Hän kannattaa uutta HC Airiston nimellä kulkevaa ehdotusta.
– Uudet kuviot ovat aina mielenkiintoisia, mutta kaikki riippuu tietenkin siitä miten asiat etenevät, Lindberg sanoo.
Entinen maajoukkuepelaaja ja Piffenin nykyinen maalivahtivalmentaja Bror Blomqvist suhtautuu suunniteltuun kuvioon epäilevämmin.
– Sekalaisin tuntein tässä ollaan. Pitää olla varmuus siitä, että pelaajat ovat hankkeen takana. Tänä päivänä meillä on hyvä henki ja vapaaehtoisia auttamassa. Senkin pitää säilyä.
Blomqvist toivoo HC Airiston olevan tilapäisratkaisu ja Piffenin saavan tulevaisuudessa oman liigajoukkueen.
Hannes Nyberg
käännös Mikael Heinrichs