Missä menee Suomi-käsipallo – ja missä Piffen?

Oli todella hienoa seurata viime kaudella Riihimäen Cocksin edesottamuksia käsipallon Mestareiden liigassa. Ottelut olivat tasaisia ja jännittäviä ja osa peleistä ratkesi vasta aivan loppuhetkillä – ja muutamaan otteeseen valitettavasti Cocksin tappioon.

Cocks on jo jonkun aikaa ollut Suomi-käsipallon lippulaiva. Baltian liigasta on haettu menestystä jo ennen Mestareiden liigaa ja taival jatkuu myös tulevalla kaudella. Riihimäellä menee muutenkin lujaa, sillä kohta joukkue pääsee pelaamaan otteluitaan omaan halliin, eikä sen tarvitse enää viedä Mestareiden liigan kotiotteluita Vantaalle.

Käsipallon valtakunnallinen näkyvyys ei ole monellakaan mittarilla mitattuna toivottua, mutta onneksi sentään Veikkaus-TV ja joukkueiden omat striimit ovat näyttäneet otteluita. Meillä täällä Paraisillakin olemme toteuttaneet niitä jo muutaman kauden ajan. Katsojamäärät eivät ole suuria, mutta mukavaa on kuitenkin ollut huomata, että peleillä on ollut oma aktiivinen seuraajajoukkonsa.

Käsipalloliitto julkaisi jonkin aika sitten tehneensä yhteistyösopimuksen liigapelien näkyvyydestä SolidSportin kanssa. Sen ansiosta miesten ja naisten pääsarjojen jokainen ottelu lähetetään suorana lähetyksenä syksystä alkaen SolidSportin käsipallokanavalla sekä joukkueiden omilla SolidSport-kanavilla. Kokemuksesta tiedän, että kanavien maksullisuus ei ole välttämättä hyvä asia.

Esimerkkinä kerrottakoon, että kun lähetimme Piffenin otteluita maksullisella Fanseat-kanavalla, olivat katsojamäärät 20–120 välillä, mutta viime kaudella, kun kanavana oli ilmainen Piffen TV You Tubessa, katsojamäärät olivat 650–1 200 välillä. Melkoinen ero.

Naisten ja miesten maajoukkueilla on uudet päävalmentajat, mutta niihin en nyt ota tässä yhteydessä kantaa. Sitä vastoin, olen huolissani maamme pääsarjojen tilanteista. Joukkuemäärät sekä naisten että miesten liigassa supistuvat. Pelaajia ei löydy tarpeeksi. Sanoisin, että tilanne on huolestuttava. Mieleen tulee vahvasti Kaukalopallon kohtalo, kun sen liiga kutistui aikoinaan vain 4 joukkueeseen (jos oikein muistan) ja kuihtui sen jälkeen kokonaan.

Tälläkin hetkellä, kun kauden alkuun on pari kuukautta, monella seuralla on tilanne vielä monella tapaa auki ja mm. Piffenin miesten liigajoukkueelta puuttuu edelleen päävalmentaja ja kuulemieni huhujen mukaan pelaajasopimuksiakaan ei pahemmin ole. Toisen huhun mukaan kuulemma on. Kaiken lisäksi joukkue on jo varmuudella menettänyt muutaman tärkeän pelaajan.

Robin Mattsson siirtyi ÅIFK:hon ja Samuel Alexandersson HIFK:hon. Lisäksi viime kaudella loukkaantumisesta kärsinyt Peter Vikman tietääkseni lopettaa. Päävalmentajaneuvotteluja on käyty, mutta Piffenin haluamaan lopputulokseen ei ole päästy. Yhdistetty päävalmentajan ja valmennuspäällikön pesti ei tunnu ketään kiinnostavan…

Eräs Käsipalloliiton hallituksen jäsen totesi minulle maanantaina lohduttavasti, että ”ei Parainen ole ainoa paikka, jossa ensi kausi on vielä levällään”. En tiedä pitäisikö sen lohduttaa? Käsipallon merkitys Paraisille on joka tapauksessa suuri. Parainen tunnetaan käsipallosta, joten tältä rintamalta olisi tärkeää kuulla välillä jotain positiivistakin.

Olen aidosti huolissani!

Timo Järvenpää
0400-242 131/timo.jarvenpaa@aumedia.fi

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*