Monipuolista live-musiikkia ja kesäisiä iltoja ravintola Suntissa

Kolme ihmistä Sunttin lavan edessä
Vasemalta: Nestori Silanterä, Sami Varjokivi ja Leena Varjokivi. Kuva: Linn Turkki

Viime viikon lauantaina oli ensimmäinen ilta live-musiikilla ravintola Suntissa, jolloin Suomalainen reggaemuusikko Jukkapoika esiintyi. Ravintola ja viereinen katu oli ollut täynnä katsojia lämpimänä iltana.

Jokaisena viikonloppuna elokuun loppuun asti ravintola Suntissa, joka sijaistee Paraisten keskustassa suntin varrella, tulee olemaan 1–3 live-musiikin esiintyjää. Artistit ovat monipuolisia, ja ajatuksena on ollut myös tukea uusia, aloittelevia artisteja, kertoo ravintolan pitäjät Sami ja Leena Varjokivi. Sisäänpääsy on ilmainen ja ravintolassa on 99 paikkaa, mutta kadulta näkee myös hyvin. Kadulle on myös mahdollista ostaa take away-ruokaa.

Uutta tänä kesänä

Uutta tänä kesänä on ravintolan katos ja lava. Katoksen takia, voi hyvin tulla kuuntelemaan Suntin live-musiikkia, vaikka olisikin sateinen päivä. Ravintolan juomalistalla alkoholitonta tarjontaa on laajennettu, sillä siitä oli kysyntää viime kesänä. Mahdollisuus take away’n ostamiseen on myös uusi. Suntissa halutaan pitää kaupungin kesäelämää yllä. Kesän aikana tulee olemaan myös teemailtoja, esimerkiksi techno-ilta ensi lauantaina. Heinäkuussa tulee myös löytymään ohjelmaa koko päivälle. Kesäkuun lopussa esiintyy ARON Elvis-show’lla.

– Tuodaan Elvis Paraisille, vitsailee Sami Varjokivi.

Hyvää ruokaa ja nuoria töissä

Suntti on kesäterassi hampurilaisravintola, josta löytyy hampurilaisten lisäksi esimerkiksi sormisyötävää ja suosittu lehtipihvi. Juomalistalta löytyy esimerkiksi erikoisolutta, ja sieltä löytyy sen lisäksi alkoholitonta olutta. Ravintolaan on päässyt paljon nuoria töihin, parhaimmillaan kesän aikana tulee olemaan 18 nuorta töissä, joista nuorin on 15-vuotias, joten tämä on myös monelle ensimmäinen työpaikka.

Suntti tekee yhteistyötä Muskelipajan kanssa, jotta tukisi lasten ja nuorten liikuntaa. Kesäkuun alussa ruokalistalle ilmestyy yhteistyöhampurilainen, josta 1 euro jokaisesta myydystä hampurilaisesta tulee menemään Muskelipajalle.

Sunttiin on tervetullut lasten kanssa, ja myös koirat pääsevät ravintolaan. Lapsille löytyy leluja ja syöttötuoli. Kadun puolelta on myös esteetön kulku ravintolaan, joten sinne pääsee myös pyörätuolilla. Jos tulee ravintolaan veneellä, sen saa kivasti ravintolan laituriin kiinni ruokailun ajaksi.

Turusta löytyy myös toinen Suntti, joka sijaitsee Kårenissa. Siellä on vastaava menu kuin Paraisilla, ja sielläkin tulee olemaan kesän aikana tapahtumia.

 

Linn Turkki

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*