Muuttokuormien vuosi

URHEILUVUOSI 2015. Monet vaihtoivat osoitetta kuluneen vuoden aikana, jotkut tilapäisesti, jotkut pysyvästi.

Ensimmäinen muuttokuorma. Jo tammikuussa tuli tieto Piffenin miesten jalkapallojoukkueen kovasta vahvistuksesta. Urallaan seitsemän Suomen mestaruutta voittanut Mathias Lindström palasi ”kotiin” ja päätti uransa kasvattajaseuran riveissä. Tosin kaudesta ei tullut lainkaan odotetunlaista menestystä, kaavailtu sarjanousu kariutui jo loppukesästä ennen todellisia ratkaisupelejä.
Toinen muuttokuorma. Piffenin käsipallon B-pojilla sen sijaan kulki paremmin. Joukkue vei oman ikäluokkansa SM-kultaa Paraisilla pelatussa Final Four -turnauksessa jonka loppuottelussa Siuntio kaatui 19–15. Joukkueen runkopelaajiin kuulunut Anton Jansén muutti syksyllä käsipallolukioon Ruotsin Alingsåsiin.
Kolmas muuttokuorma. Kesäkuussa Piffenin hallihanke Norrbynharjulla sai tuulta purjeisiinsa
kun yhdistyskokous näytti hallien ostolle vihreää valoa. Kyseessä on siis kaksi Optimakersin konkurssipesältä ostettua hallia, jotka on tarkoitus kunnostaa harjoituskäyttöä varten. Halleilla järjestettiin lokakuussa siivoustalkoot ja seuran kerhotalo on käytännössä jo nyt muuttanut uusiin tiloihin.
Neljäs muuttokuorma. Sisarukset Isabella ja Olivia Mattsson tekivät maaleja liukuhihnalta Piffenin naisten jalkapallojoukkueelle ennen muuttoa Ahvenanmaalle ja siirtoa IFK Mariehamnin naisten joukkueeseen. Myöhemmin muuuttokuorma kulki vielä liigajoukkue Åland Unitedin riveihin. Viime kausi päättyi Piffenin naistenkin osalta onnellisesti, sillä joukkue nousi Kakkoseen.
Viides muuttokuorma. 19-vuotias Ellinoora Moisio Kaarinasta edustaa Paraisten Archipelagia Golf Clubia ja muuutti syksyllä Yhdysvaltojen Pohjois-Carolinan osavaltion Wilmingtoniin jossa hän tulee opiskelemaan rikosoikeutta täyden urheilijastipendin tuella.
Kaikkien muuttojen keskellä on kuitenkin yksi joka pysyy. Suunnistajalupaus Amy Nymalm oli selkeä ykkönen kun kaupunki palkitsi urheilijoitaan. Nuorten EM-kisojen hopeamitali ja viestipronssi varmistivat sen.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi