Naiset aloittavat kauden sunnuntaina

Maajoukkueveskari. Linnéa Back pelaa mahdollisuuksien mukaan kaikki Piffenin sekä ÅIFK:n pelit. Kuva: Mikael Heinrichs
Maajoukkueveskari. Linnéa Back pelaa mahdollisuuksien mukaan kaikki Piffenin sekä ÅIFK:n pelit. Kuva: Mikael Heinrichs
Joukkueen runko on lähestulkoon sama kuin viime kaudella, joka päättyi seitsemänteen sijaan. Paluun joukkueeseen on tehnyty Sandra Blomqvist ja junioripuolelta mukaan on nostettu ainakin Jenny Björklund. Muitakin junnuja saatetaan joukkueessa nähdä kauden mittaan. James Mashiri on uusi valmentaja.
Naisten puolella Piffen tekee tiivistä yhteistyötä Åbo IFK:n kanssa ja useat kummankin joukkueen pelaajista ovat liikkeellä ns. kehityspelaajan statuksella, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että he voivat edustaa kumpaakin joukkuetta.
Maalivahti Linnéa Back tulee ainakin saamaan juuri niin paljon peliaikaa kun hän haluaa. Hän on käytännössä kummankin joukkueen ainoa maalivahti – ja mukana maajoukkueringissä.
– Tämän kauden tavoitteena on säilyttää maajoukkuepaikka ja kehittyä. Maajoukkueympyrät opettivat paljon ja motivoivat paiskimaan töitä. Eniten kehittämistä minullla on varmasti puolustuksen ohjaamisessa, hän analysoi omaa peliään.
Ainakin pari sarjapeliä pelataan kuitenkin samaan aikaan, ja maajoukkueveskarin paikka on silloin luonnollisesti maan korkeimmalla sarjatasolla.
– Siksi Linnéa ja maalivahtivalmentajamme Bror Blomqvist kouluttavat minusta varamaalivahtia oikein tosissaan, Jessica Ranta-aho sanoo.
Joukkueen tavoitteena on ottaa paikka neljän parhaan joukosta.
– Meillä on loistava porukka kasassa ja hyvä sekoitus kokeneita ja nuoria pelaajia, Ranta-aho toteaa.
Mashiri toteaa kuitenkin seuran kehittämistyön olevan pitkäjänteinen projekti. Pyrkimyksenä on luoda yhteinen pelitapa juniorijoukkueista aina edustusjoukkueeseen.
– Haluan meidän pelaavan modernia ja nopeaa käsipalloa, hän sanoo.
Piffen kohtaa tulokasjoukkue Atlas Wandasin sunnuntaina kello 15.45 PUNTissa.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Päivitetty klo 15:38: Korjattu väärinkäsitys koskien Malin Sjöblomin joukkuetta viime kaudella. Hän edusti siis myös viime kaudella Piffeniä, mutta on tällä kaudella jo ehtinyt kehityspelaajan statuksella pelaamaan naisten SM-sarjaa ÅIFK:n riveissä.