Nauti kesäsäästä niin kauan kuin voit

Leena Lehtonen.
Leena Lehtonen.
Tätä kirjoitettaessa tiistaina iltapäivällä aurinko paistaa lähes pilvettömältä taivaalta kuten se on tehnyt jo pitempään. On hienoa että jälleen yhden säiden puolesta kummallisen talven jälkeen saa nauttia tähän vuodenaikaan epätavallisen korkeista lämpötiloista.
Huomaa selvästi että kanssaihmiset ovat iloisempia kun on aurinkoista ja lämmintä. Ihmiset liikkuvat enemmän ulkona, kävelevät tai tekevät pyöräretkiä. Suntissakin näkyy jo paljon veneliikennettä. Keskuspuiston kentillä pelataan täyttä päätä ja jäätelökioskilla on ajoittain jopa jonoa.
Luvassa on toki hieman viileämpää eli toisin sanoen ajankohtaan normaalia säätä ja mahdollisesti myös sadetta. Liikun melko paljon ulkona ja olen valitettavasti tänäkin kuivana keväänä todennut että jotkut tupakoitsijat heittävät tumppinsa minne sattuu. Aina ne eivät aiheuta maasto- tai metsäpaloja, mutta yksikin on liikaa. Jos Varsinais-Suomessa oli viikon aikana 40 maastopaloa, on siinä 40 paloa liikaa.
Sitä paitsi maahan tai vesiin heitetyt tupakantumpit ovat ällöttäviä. Jos mukana ei ole pientä fimppirasiaa tai muuta vastaavaa, niin tupakan voi sammuttaa turvallisesti ja laittaa tumpin lähimpään roskakoriin.

Uusi mukava tapahtuma on tietysti aina tervetullut saaristokaupunkiin.

Varomattomasta tulenkäsittelystä aasinsillan kautta meluun. Viikko sitten torstaina oli helatorstai. Kaikille se ei ole vapaapäivä, mutta nykyisin tuntuu siltä että kaikki pyhät ovat joillekin tavallisia arkisia työpäiviä. Ei ole mukavaa kun lintujen laulun peittää meteli, jonka aiheuttavat moottorisahat, ruohotrimmerit, sirkkelit tai mitä niitä nyt onkaan. Melua ainakin syntyy. Toivottavasti kesällä nähdään vesillä enemmän kanootteja ja sup-lautoja kuin vesiskoottereita.
Iloisia uutisia on viime aikoina tullut urheilun puolelta. Toivotaan menestystä jääkiekkoleijonille myös jatkossa.
Lauantaina on Euroviisujen finaali ja Paraisilla järjestetään uusi kevättapahtuma Skäri Open. Sadetta on vähän lupailtu, mutta se voi vielä muuksi muuttua.
Ensimmäinen Skäri Open järjestetään Paraisilla, mutta jatkossa se voidaan järjestää myös kaupungin saaristo-osissa. Mukana on yrityksiä, yhdistyksiä, ruoka- ja muita käsityöläisiä. Luvassa on myyntiä, yritysten ja yhdistysten toiminnan esittelyä ja erilaista ohjelmaa.
Tapahtumassa on ohjelmaa myös lapsille, vaikka mitään tivolimeininkiä ei olekaan luvassa. Skäri Openia ei järjestetä Snäckvikenissä kuten saaristolaismarkkinoita vaan paikka on kävelyreitti vierassatamasta Kauppiaskadulle ja kävelykadulle. Yksi tapahtuman kohderyhmistä ovat kesäasukkaat, mutta myös moni vakituinen asukas voi yllättyä saaristokaupungin laajasta tarjonnasta. Ja uusi mukava tapahtuma on tietysti aina tervetullut.
Leena Lehtonen
040 563 8717/leena.lehtonen@aumedia.fi