Neulekahvila aloittaa uusissa tiloissa

Aija Robertsén esittelee monipuolista ponchoa. Kuva: Leena Lehtonen.
Aija Robertsén esittelee monipuolista ponchoa. Kuva: Leena Lehtonen.
– Stickcaféet -neulekahvila toimii ruotsinkielisen marttayhdistyksen nimissä, mutta toimintaan ovat tervetulleita kaikki, kertoo neulekahvilaa vetävä käsityöliike Britan yrittäjä Aija Robertsén.
Neulominen on suosittua eri ikäisten keskuudessa eikä neulova mieskään ole mikään harvinaisuus. Amerikkalainen Kaffe Fassett on tunnettu tekstiilitaiteilija ja Pohjoismaissa ovat itsensä lyöneet läpi norjalaiset Arne ja Carlos, ensin neulotuilla joulupalloillaan ja nyt ajankohtaisella tohvelikirjalla.
– Sanotaan että neulominen rauhoittaa ja laskee verenpainetta, kertoo Aija Robertsén.
Neulekahvilaan voi ottaa mukaan myös aikoinaan kesken jääneen työn tai aloittaa aivan uuden.
Paitsi että saa valmiiksi käsityön on neulekahvilassa myös sosiaalinen puoli: tavataan muita ja saadaan ehkä uusia ideoita käsitöihin. Usein osallistujilla on mukanaan jokin pienempi käsityö kuten sukat. Neulekahvilassa voi tietysti myös virkata tai vaikkapa brodeerata.
Aija Robertsén kertoo että sukissa yhdistetään nyt paljon yksiväristä ja moniväristä lankaa. Sukkia koristellaan esimerkiksi kukilla ja pitseillä ja lasten sukkia koristavat erilaiset eläinhahmot.
Jos on neulonut sukat viimeksi ala-asteella voi olla että sukan kantapään neulominen on unohtunut. Neuvoja saa neulekahvilasta.
Tähän asti kahvilaa on pidetty palveluyksikkö Mocan tiloissa keilahallin yläpuolella Rantatiellä. Nyt joulutauon pian päättyessä siirrytään uuteen paikkaan, ravintola Malmeniin hotellirakennukseen. Neulekahvila kokoontuu ravintolan lasiverannalla, josta on näkymät Kirkkoselälle.
Toiminta on maksutonta, mutta halutessaan voi ostaa kahvia tai teetä ja kahvileipää.
Kevään ensimmäinen neulekahvila on 12. tammikuuta ja sen jälkeen se kokoontuu joka tiistai kello 17.30-20.00. Mukaan voi tulla silloin kun itselle sopii.
Paraisilla toimii toinenkin neulekahvila, kansalaisopiston käsityökahvila. Se kokoontuu maanantaisin kello 11-12.30 Norrgårdin taideklinikalla Margaretha Väisäsen ohjauksella.
Leena Lehtonen
040 563 8717/leena.lehtonen@aumedia.fi