Nuori, mahdollisuuksien joukkue

Valmiina kauteen. Piffenin naiset aloittavat kautensa Kakkosen B-lohkossa vierasottelulla sunnuntaina. Kuvassa takana vasemmalta Noora Oivanen, Jutta Virtanen, Jennifer Dahla. Keskellä Jemina Leino, Hanna-Kaisa Sundqvist, Emmy Strömborg, Hanna Kuusinen. Alhaalla Rebecka Kjellman, Malin Wahtera, Henrietta Helander, Elvira Rapo ja Sanni Vasama. Kuva: Mikael Heinrichs.
Valmiina kauteen. Piffenin naiset aloittavat kautensa Kakkosen B-lohkossa vierasottelulla sunnuntaina. Kuvassa takana vasemmalta Noora Oivanen, Jutta Virtanen, Jennifer Dahla. Keskellä Jemina Leino, Hanna-Kaisa Sundqvist, Emmy Strömborg, Hanna Kuusinen. Alhaalla Rebecka Kjellman, Malin Wahtera, Henrietta Helander, Elvira Rapo ja Sanni Vasama. Kuva: Mikael Heinrichs.
Piffenin naisten joukkue nousi takaisin liiton sarjoihin kolmen piirin Kolmosessa vietetyn kauden jälkeen. Tästä huolimatta moni vastustaja on tuttu: kolme joukkuetta on Turusta ja pisimmät matkat ulottuvat Tampereelle, Hämeenlinnaan ja Poriin.
Merkittävin uutuus lieneekin yhteistyösopimus liigajoukkue Åland Unitedin kanssa, jonka nuoret pelaajat voivat saada arvokkaita peliminuutteja naisten sarjoissa. ÅU ei voinut ryhtyä yhteistyöhön paikallisesti IFK Mariehamnin kanssa, sillä IFK pelaa Ruotsin sarjoissa.
Tällä hetkellä viisi pelaajaa, heidän joukossaan viime kaudella Piffenissä uskomatonta jälkeä tehneet sisarukset Olivia ja Isabella Mattsson, on liitossa rekisteröity molempien seurojen pelaajiksi.
– On kuitenkin muistettava että Ålandilla on myös melko kapea rinki ja tällä hetkellä vain 17 pelaajaa, joten jää nähtäväksi miten se käytännössä tulee toimimaan, toteaa nyt neljännen kautensa Piffenin naisten valmentajana aloittava Kari Oivanen.
Ainakin logistisesta näkökulmasta ahvenanmaalaisten vierasotteluiden yhdistäminen Piffenin naisten viikonloppupeleihin vaikuttaa mahdolliselta kauden ensimmäisellä puoliskolla. Naisten liigahan jakautuu elokuussa ylempään ja alempaan jatkosarjaan, joten sen suhteen ohjelmaa ei vielä ole saatavilla.
– Varsinaista yhteistyösopimusta ei TPS:n kanssa ole, mutta herrasmiessopimuksen puitteissa on ollut puhetta siitä, että voisimme saada muutamia pelaajia määräaikaisilla siirroilla, Oivanen sanoo.
Katso Kari Oivasen Piffen TV:n ja PK:n yhteistyönä toteutettu videohaastattelu:

Pelien puutetta ei tule tälläkään kaudella, sillä joukkueessa on kuusi B-ikäistä tyttöä jotka tulevat pelaamaan Pyrkivän ja KaaPon yhteisjoukkueessa B-tyttöjen Ykköstä.
Vaikka Piffen on suhteellisen nuori joukkue ja sarjataso on monelle pelaajalle uusi, Oivanen uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin.

PIF naiset 2016:

  • Maalivahdit: 1. Henrietta Helander, 22. Ann-Sofie Gripenberg (ÅU).
  • Kenttäpelaajat: 2. Elvira Rapo, 3. Malin Wahtera, 4. Maja Lindqvist (ÅU), 5. Emmy Strömborg, 6. Henrika Ranta-aho, 7. Tanja Hautaviita, 8. Jemina Leino, 9. Isabella Mattsson (ÅU), 10. Rebecka Kjellman, 11. Jennifer Dahla, 12. Olivia Mattsson (ÅU), 13. Jutta Virtanen, 14. Karoliina Keskinen, 15. Sanni Vasama, 16. Malin Sjöblom, 17. Michelle Ekholm, 18. Sofia Lindström (ÅU), 19. Hanna-Kaisa Sundqvist, 20. Hanna Kuusinen, 21. Noora Oivanen.
  • Valmennus: Kari Oivanen (I), Arto Huhta (II).
  • Huolto: Sven Lindblom.

– Sen perusteella mitä näin viime kaudella niin Kolmosen kärjen ja Kakkosen ero ei ole kovin suuri. Vaikka meillä on talvella ollut ehkä hieman vähemmän pelaajia treeneissä, olosuhteet ovat esimerkiksi PIF-Centerin myötä parantuneet ja laadullisesti olemme harjoitelleet paremmin, hän sanoo.
Piffenin naiset aloittavat kauden vierasottelulla TuWe:n kakkosta vastaan sunnuntaina. Kotiavaus on vuorossa lauantaina 7. toukokuuta kun Aktia Arenalla nähdään kauden ensimmäinen paikallistaisto ÅIFK:n vierailun myötä.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi